2018. május 18., péntek

Parmezános kréker


Kevés hozzávalóból, könnyen és gyorsan elkészíthetjük ezt a parmezános krékert. Ugyan 135 darab falatnyi parmezános kréker lesz ebből az adagból, de én mégis ajánlom ennek a dupláját elkészíteni, hisz nagyon eteti magát. Finom, ízletes .... nem lehet abbahagyni. :)

Hozzávalók:

- 30 dkg liszt
- 16 dkg hideg vaj
- 2 csapott tk só
- 8 dkg reszelt parmezán
- 10 dkg tejszin

Tetejét lekenni: - 1 tojássárga + 1 tk víz

Elkészítés:

A lisztet egy nagyobb tálba szórjuk, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a sót, a reszelt parmezánt és a tejszínt, majd további gyors mozdulatokkal simára gyúrjuk. (Szükség esetén, a tészta állagán javíthatunk egy kevés liszttel vagy tejszínnel, de nálam erre nem volt szükség.)

Pihentetés nélkül, enyhén lisztezett felületen kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk és derelyevágóval 3x3 cm-es négyzetekre vágjuk.

Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, majd mindegyiket villával megszurkáljuk.

Tetejüket lekenjük a vízzel hígított tojássárgával (ez akár el is hagyható), majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!

Recept forrása innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése