Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 16 dkg hideg vaj
- 2 csapott tk só
- 8 dkg reszelt parmezán
- 10 dkg tejszin
Tetejét lekenni: - 1 tojássárga + 1 tk víz
Elkészítés:
A lisztet egy nagyobb tálba szórjuk, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a sót, a reszelt parmezánt és a tejszínt, majd további gyors mozdulatokkal simára gyúrjuk. (Szükség esetén, a tészta állagán javíthatunk egy kevés liszttel vagy tejszínnel, de nálam erre nem volt szükség.)
Pihentetés nélkül, enyhén lisztezett felületen kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk és derelyevágóval 3x3 cm-es négyzetekre vágjuk.
Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, majd mindegyiket villával megszurkáljuk.
Tetejüket lekenjük a vízzel hígított tojássárgával (ez akár el is hagyható), majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!
Recept forrása innen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése