Én a közepébe nem tettem semmit, de ha mandulával szeretnénk elkészíteni, akkor a golyóbisok formázása után, a közepébe tegyünk egy mandulaszemet, majd után hempergessük kókuszreszelékbe.
Hozzávalók:
- 10 dkg kristálycukor
- 1,1 dl víz
- 10 dkg vaj
- 15 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg tejpor
Hempergetni: - kb. 3-4 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A vízből és a cukorból szirupot főzünk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a vajat. Ha a vaj teljesen felolvadt, hozzákeverjük a kókuszreszeléket és a tejport is.
Folpackkal letakarjuk és hűtőben tesszük 1 órára, vagy amíg egy jól formázható massza állaga lesz.
Ezután a masszából vizes kézzel kis golyókat formázunk, majd egyenként kókuszreszelékben forgatjuk.
Jól záródó dobozba rakosgatjuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
A fent megadott adagból 38 db 14 grammos Raffaello golyó lett.
Recept forrása innen.
Szépséges! És szuper az a színes háttér is!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :) Nekem is tetszik ez a háttér, jelenleg ez a kedvencem. :)
TörlésNagyon szépek és finomak lehetnek!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva! :)
Törlés