Hozzávalók:
- 12 dkg étcsokoládé
- 8 dkg tejcsokoládé
- 15 dkg vaj
- 30 dkg keksz (nálam zabkeksz)
- 5 dkg porcukor, vagy ízlés szerint
- 10 dkg darált dió
Elkészítés:
A vajat és csokoládét, alacsony lángon, állandó kevergetés mellet felolvasztjuk.
20 dkg kekszet porrá darálunk, a többit pedig darabosra. Egy nagyon tálba szórjuk a porcukorral és dióval együtt, majd a vajas csoki keverékkel egyneművé keverjük.
Szükség esetén az állagán javíthatunk plusz kekszmorzsával/dióval vagy tejjel.
Fontos, hogy a massza ne legyen folyós, ugyanakkor túl morzsalékos, szétesős sem.
Amikor egyneművé keverjük még egy kicsit lágy a massza, de ahogy hűlni fog, szépen megdermed.
A masszát két részre osztjuk, majd folpackra öntve 2 rudat formázunk belőle.
Szorosan betekerjük a fóliába, még egyengetünk rajta, hogy szép formás legyen, majd hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára. Mi nem vártuk ki ezt az időt sem, és látszik rajta, hogy még nem volt teljesen megkeményedve amikor szeleteltem.
Ha kellően megkeményedett, kivesszük a fóliából és porcukorba hempergetjük. Éles késsel szeleteljük.
Nekem elég szépnek tűnnek a szeletek, szívesen megkóstolnám! :-)
VálaszTörlés