Ahogy az előző bejegyzésemben említettem, máris hozom a kész hamburgert. :) Ez egy egészségesebb változat, ugyanis a zsömle teljes kiőrlésű lisztből készült, a húspogácsa csirkemellből és sütőben volt sütve, valamint friss zöldségek is kerültek bele és a finom szósz sem maradhatott el. A végeredmény önmagáért beszél ...... látványra nagyon gusztusos, csak úgy kínálja magát és nagyon finom is volt.
Hozzávalók:
A teljes kiőrlésű hamburgerzsemle receptjét és elkészítését az előző bejegyzésben olvashatod ide kattintva.
Ha mégis hagyományos hozzávalókból (finom búzaliszt) készítenéd a hamburgerzsemlét, akkor ide kattintva megtalálod a receptjét.
A húspogácsához a már közzétett sütőben sült csibefasírt receptjét használtuk, annyi különbséggel, hogy nagyobb gombócokra formáztuk. Csupán 8 részre osztottuk a masszát, majd formáztuk és sütöttük.
Friss zöldségként bármit használhatunk amit szeretünk. Mi friss retket, uborkát, paradicsomot és madársalátát (galambbegysaláta) tettünk bele.
A szószt is végtelen variációban elkésztetjük. Alább leírom, hogy nálunk hogy készült, de a hozzávalók mennyiségét lehet módosítani ízlésünk szerint. Nagyon finom lett, önmagában is kanalaztuk.
Hozzávalók a hamburgerszószhoz:
- 3 dl görög joghurt
- 1 ek mustár
- 2 ek házilag készített majonéz
- 1 ek Worchester-szósz
- 2-3 db apróra vágott savanyú uborka (nagyságától függően)
- 1 ek nagyon apróra vágott lila hagyma
- só, bors ízlés szerint
A szósz elkészítése roppant egyszerű. Minden hozzávalót egy nagyobb tálba teszünk és alaposan összekeverjük. Kóstoljuk meg, és szükség szerint ízesítjük még sóval és borssal.
A hamburger összeállítása:
Lényegében ez mindenki képzeletére van bízva, hogy mi kerül a két fél buci közé és milyen sorrendben.
A zsemlét ketté vágjuk, majd egy grillrácsos serpenyőben belső/vágott felüket enyhén megpirítjuk.
A zsemle alsó felét megkenjük szósszal, majd rátesszük a madársalátát, a vékony karikákra vágott retket és uborkát, és rá a húspogácsát. Erre teszünk egy jó adag szószt, majd paradicsom karikákat és újra salátát. Végül beborítjuk a zsemle tetejével, és máris tálaljuk.
Sütőben sült édesburgonyát kínáltunk mellé.
Hatalmas lett de azért tennék egy próbát hogy betudjam kapni mert igen guszta!
VálaszTörlésEgy kicsit nehéz az első harapás, de azért sikerült megküzdeni vele. :D
TörlésAnnyira gyönyörű lett, hogy kár lenne beleharapni :-) de ha mégis muszáj, akkor szívesen segítenék az elfogyasztásában :-)
VálaszTörlésAzért igen csábító, nehéz ellenállni neki. :) Szívesen megkínálnálak, de sajnos már egy morzsa sincs belőle.
Törlés