2013. szeptember 24., kedd
Hamburgerzsemle
Nem is tudom hogy, hogy nincs még fent a blogon ez a recept, hisz sokszor előfordul nálunk. Szeretem készíteni, mert sok dolgom nincs vele, a gép megdagasztja és meg is kell benne, én max. 10 percet foglalkozom a tésztával, majd újra kel és a sütő elvégzi a többit. A recept Limarától van, egy rövid videót is találtok nála, hogy kell megformázni a zsemlét. :)
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 100 g joghurt
- 1 tk só
- 2 ek cukor
- 60 dkg liszt
- 2 dl tej
- 40 g olaj
- 2 dkg élesztő
+ Lekenni: - 1 felvert tojás
+ Szórni: - szezámmag
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjébe mérjük és elindítjuk a dagasztás programot. Dagasztás után lezárjuk a gépet, és duplájára kelesztjük a tésztát.
Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk a tésztát, átgyúrjuk és 10 egyforma darabba vágjuk (kb. 104 g 1 darab).
Egyenként megformázzuk a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. (A zsemle formázásáról van egy kis videó Limara oldalán.)
Duplájára kelesztjük, majd lekenjük a villával felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Címkék:
hamburgerzsemle,
kelt tészta,
kelt tészta receptek,
péksütemény,
sós kelt tészta,
szezámmag,
zsemle
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De szépek:)
VálaszTörlésNagyon szépek és milyen finom megpakolva:-)
VálaszTörlésMár hosszú ideje ezt sütöm, nagyon finom és össze sem hasonlítható a bolti szivacs zsömlével:)
VálaszTörlésHihetetlenül jól néz ki, ki dogom próbálni.
VálaszTörlésNagyon szépek, hát még milyen finomak is lehetnek! :)
VálaszTörlés