2013. szeptember 26., csütörtök
Ananászos csirkeragu
Sokszor nincs már nagyon kedvem főzni másnapra, amikor este hazaérek, így próbálok mindig valami gyorsat összedobni. Csirkemell általában van mindig itthon, mert szeretjük is, és akárhogyan is készül el, hamar megvan. Volt egy ananász konzervünk is, gondoltam egy kicsit feldobom vele a csirkemellet, máskor is ettünk már ilyet és szerettük. Jól döntöttem, mert fél óra alatt meg is voltam mindennel, és az étel is finom lett. :)
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 2-3 ek olaj
- 1 ananászkonzerv
- 2,5 dl húsleves alaplé
- só, bors, curry
- 2,5 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A csirkemellfilét felkockázzuk, vagy vékonyabb csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olajon megpirítsuk. Hozzáadjuk a kockára vágott ananászt, pár kanál ananászlevet is, és párszor átforgatjuk, majd felöntjük annyi húsleveslével (kb. 2-2,5 dl), hogy ellepje. Készre pároljuk és ízesítjük a fűszerekkel.
A tejszínhez merünk pár kanállal a léből, összekavarjuk, majd állandó keverés mellett visszacsurgatjuk. Addig forraljuk, amíg besűrűsödik.
Petrezselyemzöldes rizzsel tálaljuk.
Címkék:
ananász,
curry,
csirkehús,
csirkemell,
főzőtejszín,
petrezselyemzöld,
ragu,
rizs
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Finom lehet így szószosan az ananásszal, jöhetne ide is egy kóstoló:-)
VálaszTörlésMegkóstolnám szívesen, jól néz ki:)
VálaszTörlés