Egy újabb Váncza-receptet hoztam ma, a már oly sokak által elkészített és dicsért Főispánné remekét. Én sem maradhattam ki a sorból, muszáj volt elkészítenem. :D
Hamarosan végéhez ér Mónika a Váncza projekttel, már csak pár nap és sikeresen zárhatja ezt az igen nehéz feladatot. Csodálom kitartását, és köszönöm hogy megismertette velünk ezeket a finom Váncza-sütiket!
Ha végéhez is ér a projekt, és nem lesz több nyeremény, ezután is fogom sütni a Váncza-sütiket, mert megbizonyosodtunk róla, hogy nagyon finomak és érdemes kipróbálni.
Mónika, örvendek, hogy végig csináltad! Nagy gratuláció! :)
- 20 dkg vaj
- 3 tojás sárga
- 1 cs sütőport
- 10 dkg cukrot
- 1 csom. vaníliás cukrot
- 1 citrom reszelt héja + kifacsavart leve
- 50 dkg lisztet
(- 0,3 dl tej)
+ 10 ek lekvár (nálam barack)
Hozzávalók a habhoz:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a dolgozófelületre szórjuk a cukorral együtt és a vajat elmorzsoljuk benne. Közepében egy kis fészket készítünk, a tojássárgákat beleöntjük, rászórjuk a reszelt citromhéjat, majd a citromlével együtt összeállítjuk a tésztát. Nekem szükségem volt egy kis tejre, hogy gyúrható legyen a tészta.
A tészta 3/4 részét egy sütőpapíron tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd átemeljük a tepsibe.(35x25)
Megkenjük jó vastagon a lekvárral (az eredeti receptben meggylekvár van, de mi jobban szeretjük a baracklekvárt, így ez került bele).
A tojásfehérjét a porcukorral felverjük kemény habnak, majd egyenletesen a lekvárra kenjük.
A megmaradt tésztát kinyújtjuk, majd derelyevágóval vékony csíkokat vágunk belőle, és a habréteg tetejét berácsozzuk vele.
Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, amíg a teteje szép aranysárga lesz.
Tepsibe hagyjuk kihűlni, majd vizes késsel szeleteljük és tálaláskor kevés porcukorral szórjuk meg.
Mostanában mind finomságokat készítesz! Ezt is szívesen megkóstolnám!!!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Juci, nagyon kedves vagy! :)
TörlésGyönyörű szeletek, elfogadnék egyet-kettőt! :)
VálaszTörlésKöszönöm Hankka! :)
TörlésAkkor kellene siess egy kicsit, mert már csak épp 2 szelet van belőle. :P
Nagyon mutatós sütemény és nagyon finom is lehet én is szívesen jönnék kóstólni:)
VálaszTörlésÉs én nagyon szívesen várlak! :)
TörlésNagyon szép lett:))
VálaszTörlésÖrülök hogy a projekt után is fogsz sütni a blogból és hogy megszerettettem a Váncza sütiket veled. Én mindig szívesen látlak és én köszönöm hogy végig követtél és sütöttél velem-velünk együtt:))
Köszönöm szépen Mónika! :)
TörlésÖrvendek, hogy elkezdted a projektet, mert általad jobban megismerhetem a Váncza-sütiket, és a tapasztalataid megosztva velünk, könnyebb volt elkészíteni a sütiket.
Még van egy jó pár recept elmentve és hamarosan el is készülnek majd. :)
Ugye milyen finom? És szépek is lettek!
VálaszTörlésIgen, igen, nagyon finom! :)
TörlésKöszönöm. :)
Te is remekeltél vele, nemcsak a főispánné! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Marisz! :)
TörlésSok helyen megcsodáltam már, kipróbálandó:)
VálaszTörlésFeltétlenül próbáld ki, ne fogod megbánni. :)
Törlés