2013. szeptember 29., vasárnap

Almás-fahéjas muffin



Egy rövid bejegyzés egy gyorsan elkészíthető muffinról. :P Reggelire, tízóraira, akár ebéd után is kitűnő desszert. :)

Hozzávalók:

- 28 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1 cs. vanília cukor
- csipetnyi só
- 1 csapott ek örölt fahéj
- 1 cs. sütőpor
- 1 tojás
- 2,5 dl tej
- 1 dl olaj
- 2 közép nagyságú alma
- 1-2 ek citromlé

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy edénybe összekeverjük.

A villával felvert tojást elkeverjük a tejjel, olajjal és a citromlével. Kisebb adagokban a lisztes keverékhez csurgatjuk, és simára keverjük.

Az almát megmossuk, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd belekeverjük a masszába.

A muffin sütő tepsi mélyedéseit kibéleljük papírkosárkákkal, majd elosztjuk a masszát a kapszlikba.

Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A sütés befejezése előtt végezzünk tűpróbát, ha még ragad a tészta akkor pár percig tovább sütjük.

Enyhén porcukorral szórva fogyasztjuk.


7 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik! De jól esne most egy darab belőle... :)

    VálaszTörlés
  2. Finom, mi is szeretjük! Az alma kitűnő bele, finom szaftossá teszi.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki, a fahéjas alma pedig örök kedvenc és itt az alma szezon:)

    VálaszTörlés
  4. De szépségesek! :) Mentem a receptet, gyorsan elkészíthető és nagyon finomnak tűnik! :)

    VálaszTörlés
  5. Hmmm, ez milyen finom lehet, éppen azon filóztam, milyen almás finomságot készítsek! És lám, meg is találtam :-)

    VálaszTörlés
  6. Vittem hetvegere a receptet!

    VálaszTörlés
  7. Ez egy igazán jó recept! Már többször megsütöttem és nagyon finom! :-)

    VálaszTörlés