Valami gyorsan elkészíthető kaja után kutakodva egy régi folyóiratban találtam rá erre a rakott krumpli változatra. Egyszerűnek és finomnak tűnt (és annak is bizonyult), így elkészült. :) Zöldségsalátával vagy mártogatóssal kitűnő fogás.
Hozzávalók 4 személyre:
- kb. 1 kg nagyobb krumpli
- 4 tojás
- 3 dl tejföl
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 4 ek olaj
- 1 kis fej hagyma
- só, bors, paprika
- 2 ek finomra metélt kapor
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, leitatjuk a vizet, majd lapjába szeletekre vágjuk. Sózzuk, illetve borsozzuk, majd félretesszük felhasználásig.
A tojásokat felverjük, összekeverjük a tejföllel, a megtisztított és finomra vágott hagymával, majd a fűszerekkel ízesítjük.
Egy közepes nagyságú hőálló edényt 1-2 ek olajjal kikenünk.
A tojásmasszába mártjuk a burgonyaszeleteket, majd a zsemlemorzsába forgatva, a kikent edénybe rakjuk, jó szorosan egymás mellé.
Ha az első sor megtelt, akkor erre rakjuk a következő sor krumplit, de most már cseréptetőszerűen helyezzük egymásra a krumpliszeleteket.
A megmaradt öntetet összekeverjük 2 ek olajjal, a megmaradt zsemlemorzsával és a burgonyaszeletek tetejére öntjük, kenjünk.
Lefödjük alufóliával és előmelegített sütőben kb. 45 percig pároljuk, végül a fóliát levéve, pirosra pirítjuk a tetejét.
Nagyon finom lehet és hús nélkül is igen laktató:) Nálam éppen kérte a család, hogy legyen több húsmentes nap, szerintem ez ízlene:)
VálaszTörlésKaporral még nem ettem, de biztos finom:)
VálaszTörlésFinom lehet, én szeretem a kapros ételeket!:-)
VálaszTörlésNagyon jól hangzik, az is tetszik, hogy nem kell külön megfőzni hozzá a krumplit! :) És milyen szépen szeletelhető! :)
VálaszTörlés