2019. január 15., kedd

Sütőben sült csibefasírt


Ha már az előző bejegyzésben említettem a sütőben sült csibefasírtot, akkor hozom is a receptjét. Nagyon egyszerű elkészíteni, nincs olajszag a lakásban és még egészséges is. Többször készítettem már, hol kisebb gombócokat formázva, mint most, de már hamburgerbe való húspogácsaként is jól szerepelt. :)

Hozzávalók:

-  55 dkg darált csirkemell
- 4 ek zabpehelyliszt (kb. 3,5 dkg)
- 1 tojás
- 1 ek mustár
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 tk szárított bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma, vagy ízlés szerint
- só, bors ízlés szerint

+ kevés olaj a formázáshoz

Elkészítés:

A zabpelyhet pár másodperc alatt kávédarálóval finomra daráljuk.

A csirkemellet alaposan megmossuk és leitatjuk. Kockákra vágjuk és ledaráljuk, majd egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadunk minden hozzávalót és alaposan összedolgozzuk.

Folpackkal letakarjuk és hűtőbe tesszük pár órát, de akár egy egész éjszakát is. Én este készíttetem össze és másnap reggel sütöttem meg. (Azért szükséges a pihentetés, hogy a zabpehelyliszt magába tudja szívni a nedvességet, és így könnyebben is formázható.)

Ezután olajos kézzel megformázzuk a húsgombócokat és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Egy kicsit lelapítjuk, majd egy olajos ecsettel lekenjük a fasírtokat.

180 fokra előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütjük. Félidőnél megfordítjuk a fasírtokat, lekenjük olajjal a tetejüket, majd készre sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat! 

Salátával, párolt zöldségekkel, főzelékkel vagy kedvenc köretünkkel tálaljuk.

28 darab 22 grammos fasírt vagy 8 darab hamburgerbe való húspogácsa lesz ebből az adagból.


Recept forrása innen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése