Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
- 25 dkg finomliszt
- 1/2 tk sütőpor
- 6 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 15 dkg spekulatius krém ropogós kekszdarabkákkal
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral, a porcukorral és a sóval egy nagyobb tálba szórjuk és elkeverjük. Elmorzsoljuk benne a kockára vágott vajat, majd hozzáadjuk a spekulatius krémet és a tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Egy lágy masszát kapunk, de ami nem ragad a kézhez. (Szükség esetén, a tészta állagán javíthatunk egy kevés liszttel.) Folpackba csomagoljuk és 2 órát hűtőbe pihentetjük.
A hűtőből kivéve, 2 részre osztjuk a tésztát.
Az egyik tésztadarabot felhasználásig visszatesszük a hűtőbe.
A másik tésztadarabot lisztezett felületen kb. 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, majd tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk. Én mielőtt kiszaggattam volna, lisztbe mártott húsklopfoló sűrűn tüskézett oldalával óvatosan megmintáztam a kinyújtott tésztát.
A leeső részeket összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és kiszaggatjuk addig, amíg a tésztánk el nem fogy.
Így járunk el a másik tésztadarabbal is.
(Próbáljunk meg gyorsan dolgozni a tésztával, mert ahogy melegszik, lágyul a massza és nehezebb dolgozni vele.)
180 fokra előmelegített sütőbe kb. 10-12 perc alatt készre sütjük, vagy amíg el nem kezd barnulni a széle. A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!
Légmentesen záródó dobozba tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése