29 darab összeragasztott keksz lett ebből az adagból, de ez természetesen változhat attól függően, hogy milyen kiszúrót használunk.
- 6,5 dkg kókuszreszelék
- 20 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 4 dkg főzhető kókusz ízű pudingpor
- késhegynyi sütőpor
- 8 dkg cukor
- 13,5 dkg vaj
- 1 tojás
Hozzávalók a krémhez:
- 1 dl cukrozatlan tejszín
- 2 tk akácméz
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A kókuszreszeléket pár másodperc alatt kávédarálóval ledaráljuk.
A lisztet egy mélyebb tálba szórjuk és elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót is és elkavarjuk, majd a tojással egyneművé dolgozzuk. (Szükség esetén, a tészta állagán javíthatunk egy kevés liszttel vagy tejjel.)
Ezután folpackba csomagoljuk és 1 órát hűtőbe pihentetjük.
A hűtőből kivéve, 2 részre osztjuk a tésztát, majd lisztezett felületen, egyenként kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd fenyőfa/tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és kiszaggatjuk addig, amíg a tésztánk el nem fogy. Ügyeljünk arra, hogy ugyanannyi egész és lyukas darab legyen.
Így járunk el a másik tésztadarabbal is.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kekszeket, és előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt világosra sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!
Amikor a széle már kezd barnulni, kivehetjük a sütőből.
A sütőből kivéve rácsra tesszük és teljesen kihűtjük.
A krémhez a tejszínt és mézet forrásig melegítjük, majd a darabokra tört csokira öntjük, és egyneművé keverjük. Hagyjuk kihűlni, amíg olyan pudingsűrűségű nem lesz (esetleg hűtőbe is tehetjük kb. 30 percet), majd egy egész és egy lyukas kekszet összeragasztunk a krémmel.
Az összeragasztott kekszeket légmentesen záró dobozban tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése