Ha már szép fehér Karácsonyunk volt, akkor az ünnepi asztalra is havat varázsoltunk ezekkel a diós golyókkal. Ugyanis a karácsonyi sütik egyike volt ez az omlós diós hógolyó, és igen nagy sikert aratott. Könnyen elkészíthető, az az elronthatatlan és az ellenállhatatlan sütik kategóriájából való. :)
- 21 dkg finomliszt
- 12,5 dkg vaj
- 1 csipet só
- 7,5 dkg dió
- 1/2 tk sütőpor
- 7,5 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 tojás
Hempergetni: - vaníliás porcukor
Elkészítés:
A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, vigyázva hogy nehogy túl piruljon, mert akkor keserű lesz. Kihűtjük és ledaráljuk.
Ezután folpackba csomagoljuk és 45 percet hűtőbe pihentetjük.
A masszából kb. 20 grammos darabkákat csípünk, és golyókat formázunk belőlük.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük őket. A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!
Figyeljünk a sütésnél, nehogy túlsüssük, mert akkor nem lesz puha omlós, hanem száraz.
A sütőből kivéve, még melegen, vaníliás porcukorba forgatjuk.
Rácsra tesszük, teljesen kihűtjük, majd légmentesen záródó dobozba tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése