Ajánlom, hogy ti is készítsétek el, nem fogtok csalódni benne! :)
- 1 ek kókuszzsír vagy 2 dkg vaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 70 dkg sárgarépa (tisztán mérve)
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk frissen reszel gyömbér, vagy ízlés szeritn
- 0,5 dl víz
- 1,5 dl frissen facsart narancslé
- 1 marék zöldborsó (kb. 5 dkg)
Elkészítés:
A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és kisebb darabokra vágjuk.
Egy serpenyőbe kókuszolajat hevítünk, majd a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Rátesszük a feldarabolt sárgarépát, majd sóval, borssal és gyömbérrel ízesítjük. Alaposan összeforgatjuk, majd ráöntjük a vizet, jól elkavarva.
Fedő alatt addig pároljuk, amíg a leve elfő. Ezután ráöntjük a frissen facsart narancs levét, és továbbra is fedő alatt, időnként megkavarva, puhára főzzük. Szükség esetén, ízlés szerint édesítjük cukorral vagy mézzel.
Hagyhatjuk így darabosan is a főzeléket vagy le is turmixolhatjuk, kinek, hogy szimpatikusabb.
Én a főzeléket, 3 evőkanál kivételével, a serpenyőből áttöltöttem egy magasabb falú edénybe, és botmixerrel krémesre turmixoltam. Visszaöntöttem a serpenyőben, hozzáadtam a félretett darabos sárgarépát és rászórtam egy marék zöld borsót. Alaposan összekavartam, majd visszatettem a lángra és addig főztem, amíg a borsó is puha lett.
Melegen tálaljuk köretként sültek vagy fasírt mellé, de önmagában is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése