Hozzávalók 2-3 fő részére:
- 4 keményre főtt tojás
- 1 érett avokádó
- 1 kisebb lila hagyma
- 1 olajos tonhalkonzerv (160 g)
- 1/2 piros kápia paprika
- 8 szem kimagozott fekete olívabogyó
- 1 tk citromlé
- 3 ek görög joghurt
- só, bors
Elkészítés:
A keményre főtt tojásokat megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk.
Az avokádót félbe vágjuk, magját kivesszük, majd húsát egy evőkanál segítségével elválasszuk a héjától és meglocsoljuk kevés citromlével. Ezt is felkockázzuk.
A lila hagymát pucoljuk és mossuk meg, majd vágjuk apróra. A paprikát és olívabogyót is feldaraboljuk.
A tonhalról leöntjük az olajat, majd kisebb darabokra tépkedjük.
Mindent egy salátástálba teszünk, sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük.
Azonnal is fogyasztható, de ha később tálalnák, akkor tegyük hűtőbe.
Tipp: - A salátát gazdagíthatjuk reszelt sárgarépával, csemege kukoricával, zöldborsóval, akár sajt kockákkal is.
Ötlet innen.
Leányzómmal le is csaptunk a receptre! :-) Köszönjük az ötletet!
VálaszTörlésNagyon szívesen! Majd várom a te/ti saláta verziótokat is. :)
Törlés