2019. március 15., péntek

Avokádós tonhalsaláta


Nem a legfotogénebb ez az avokádós tonhalsaláta, viszont muszáj megmutatnom nektek is, mert nagyon finom. Egy jó ötlet lehet olyan esetben amikor mindenből van egy-egy kicsi, de ha külön-külön fogyasztanánk, akkor nem lenne elegendő, viszont együtt egy laktató és egészséges fogást lehet készíteni.

Hozzávalók 2-3 fő részére:

- 4 keményre főtt tojás
- 1 érett avokádó
- 1 kisebb lila hagyma
- 1 olajos tonhalkonzerv (160 g)
- 1/2 piros kápia paprika
- 8 szem kimagozott fekete olívabogyó
- 1 tk citromlé
- 3 ek görög joghurt
- só, bors

Elkészítés:

A keményre főtt tojásokat megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk.

Az avokádót félbe vágjuk, magját kivesszük, majd húsát egy evőkanál segítségével elválasszuk a héjától és meglocsoljuk kevés citromlével. Ezt is felkockázzuk.

A lila hagymát pucoljuk és mossuk meg, majd vágjuk apróra. A paprikát és olívabogyót is feldaraboljuk.

A tonhalról leöntjük az olajat, majd kisebb darabokra tépkedjük.

Mindent egy salátástálba teszünk, sózzuk, borsozzuk és alaposan elkeverjük.

Azonnal is fogyasztható, de ha később tálalnák, akkor tegyük hűtőbe.

Tipp: - A salátát gazdagíthatjuk reszelt sárgarépával, csemege kukoricával, zöldborsóval, akár sajt kockákkal is.

Ötlet innen.

2 megjegyzés:

  1. Leányzómmal le is csaptunk a receptre! :-) Köszönjük az ötletet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen! Majd várom a te/ti saláta verziótokat is. :)

      Törlés