2022. január 9., vasárnap

Csirkemell paradicsomos csicseriborsóval


Amilyen jól letudunk nyugodni az ünnepek alatt, pont olyan gyorsan kellett vissza rázódnunk a rohanó hétköznapokban. Ilyenkor csakis az egyszerűen elkészíthető, és kevés időt igénylő ételek jöhetnek szóba. Ez a csirkemell paradicsomos csicseriborsóval is egy ilyen könnyen elkészíthető egytálétel, ami nem csak hogy finom, de még egészséges is. 
Ha az étel utánra egy gyors csokis desszertet is szeretnénk, akkor fogjuk fel a csicseriborsó levét, és készítsünk csokoládémousse-t belőle. Ennek receptjét ide kattintva találod.

Hozzávalók:

- 2-3 ek olívaolaj
- 4 szelet csirkemell filé
- 3 x 24 dkg csicseriborsó konzerv
- 1 közepes vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kk szarított kakukkfű
- 2 db babérlevél
- 1 kk szárított oregánó
- 1 kk füstölt paprika
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk méz
- 4 dl házi paradicsomlé
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

Leöntjük a csicseriborsó levét.

A csirkemellet alaposan megmossuk és leitatjuk, majd sózzuk és borsozzuk.
Egy serpenyőbe olajat hevítünk, majd fehéredésig pirítjuk a csirkemell szeleteket. Kiszedjük egy tálba és alufóliával letakarva melegen tartjuk.

Ugyanabban a serpenyőben, a visszamaradt zsiradékban a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, párszor átkavarjuk, majd mehet hozzá a lecsepegtetett csicseriborsó, a paradicsomlé, a méz és a fűszerek, majd alaposan összeforgatjuk, és forráspontig melegítjük. 

Ekkor megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, összekeverjük, és egy hőálló tálba öntjük. Ráhelyezzük az elősütött csirkemell szeleteket, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon különleges, szívesen megkóstolnám!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy neked is tetszik!
      Csak egy a megoldás, te is el kell készítsd. ;)

      Törlés