Akár a bounty torta megnevezést is kaphatta volna, hisz csupa kókusz a piskótalap, finom főzött csokoládékrémmel megtöltve. Gluténmentes és hozzáadott cukor sincs benne, viszont kalóriaszegénynek egyáltalán nem mondanám, hisz tejszín és vaj is van benne bőven. Ezt most figyelmen kívül hagyjuk, hisz nem készül minden nap torta, és mert megérdemeljük. :)
Hozzávalók a lapokhoz:
- 3 x 1 csipet só
- 3 x 1 csepp citromlé
- 3 x 6 dkg eritrit
- 3 x 9 dkg kókuszreszelék
Hozzávalók a krémhez:
- 8 dkg eritrit
- 4 dkg étkezési keményítő
- 3 dl cukrozatlan tejszín (35 %-os)
- 10 dkg étcsokoládé pasztilla vagy apróra vágott étcsokoládé
- 20 dkg vaj
Hozzávalók a ganache-hoz:
- 0,8 dl cukrozatlan tejszín (35 %-os)
- 1 tk méz szükség esetén
Elkészítés:
A piskótalapokat egyesével készítem el, így megelőzve, hogy az amúgy is nagyon törékeny lapok eltörjenek vágás közben.
Egy spatula segítségével óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
Egy 23 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és belesimítjuk a tészta masszát.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!Végezzünk tűpróbát!
A sütőből kivéve, pár percig pihentetjük a formában, majd egy éles, vékony pengéjű késsel óvatosan körbevágjuk, levesszük a forma karimáját, majd a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük és teljesen kihűtjük.
A kihűlt piskóta lapokról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt. Vigyázzunk, mert egy kicsit törékeny a lap, nagyon óvatosan bánjunk vele!
A krémhez az eritritet és a keményítőt egy keverő tálba mérjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat és elkavarjuk, majd apránként hozzácsurgatjuk a tejszínt és csomómentesre kavarjuk. Vízgőz fölött, habverővel állandóan kevergetve besűrűsítjük.
Tetejére szorosan folpackot teszünk, hogy hűlés közbe ne bőrösödjön, és teljesen kihűtjük.
Ha kihűltek a piskótalapok és a krém is, akkor összeállítjuk a tortát.
Az egyik kókuszos piskótalapot egy tálra helyezzük, majd rákenjük a csokis krém egyharmadát. Elsimítjuk, majd ráhelyezzük a második piskótalapot. Óvatosan lenyomkodjuk egy kicsit, majd rákenjük a megmaradt krém felét és ráhelyezzük az utolsó tortalapot. A megmaradt krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát, majd hűtőbe tesszük. Az ideális az lenne, ha egész éjszakára hűtőbe hagynánk, de legalább 3-4 órára.
A ganache-hoz a tejszínt forrásig melegítjük, majd levesszük a tűzről, ráöntjük a csokoládéra, és fényesre keverjük. Hozzáadjuk a mézet is, és egyneművé keverjük.
Egy kanál segítségével a langyosra hűlt ganache-t óvatosan végig csurgatjuk a beburkolt torta peremén, majd a többit a torta tetejére öntjük, és elsimítjuk. Én egy kanál hátával enyhe hullámokat mintáztam a tetejére, és megszórtam kevés kókuszreszelékkel. Újra hűtőbe tesszük dermedésig.
Sok boldogságot és még sokszor 18 évet kívánok szeretetben eltölteni! 💕
VálaszTörlésA torta szépre sikrült, nagyon finom lehet!
Köszönjük szépen Katalin! :)
TörlésGratulálok mindenhez, az évfordulóhoz, a tortához! Méghogy nem erősséged a díszítés...nagyszerű ez a letisztult külső! A belsőből meg küldhetnél egy szeletet...
VálaszTörlésKöszönöm szépen, kedves vagy! :)
TörlésAzért szeretném, ha egyszer sikerülne egy olyan tortát készíteni, ahogy megszokhattuk tőled. :)
Egy szelet torta virtuálisan elküldve.
Gratulálok és még nagyon sok együtt töltött boldog éveket kívánok sok szeretettel! Tortád nagyon szép és finom lehetett!
VálaszTörlésKöszönjük szépen, Éva! :)
TörlésIsten áldását kívánom és további szép éveket! Csodás lett ez a torta. Az egyszerűségében szép. A lapok jól használhatók maradék tojásfehérje feldolgozásához. Lehet más krémmel tölteni. Nem is tudom, hány fehérjém gyűlt össze. Lehet, megpróbálom. Szuper recept.
VálaszTörlésNagyon szépen köszönjük, Ani! :)
TörlésIgen, jó ötlet lehet a maradék tojásfehérje felhasználására, és bármilyen krémmel megtölthető.
Gratulálok az évfordulótok alkalmából! Még nagyon sok boldog, szeretetben eltöltött évet kívánok Nektek! :) Csodás a torta!
VálaszTörlésKöszönjük szépen! :)
Törlés