Amikor egy tartalmasabb levest készítünk, legtöbbször elmarad a második, inkább egy könnyedebb desszert féleség készül, mint a palacsinta, gombóc vagy mint legutóbb ez a egyszerű görögjoghurtos-citromos torta. Egyszerűen és gyorsan elkészül ez a könnyű desszert, amit önmagában is fogyaszthatunk, de akár kedvenc lekvárunkat vagy gyümölcsszószt is kínálhatunk mellé.
Hozzávalók:
- 4 dl natúr görögjoghurt
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 citrom frissen facsart leve
- 1 tk sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojás sárgához hozzáadjuk az eritritet, és habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és kifehéredik. A mixer fokozatát visszavéve, több részletben hozzáadjuk a görög joghurtot, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, majd a sütőporral elkevert zabpehelylisztet is.
Egy spatulával, óvatosan, körkörös mozdulatokkal hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot.
Egy 23 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát pedig vékonyan kivajazzuk, majd belesimítjuk a tészta masszát.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat! Végezzünk tűpróbát!
Teljesen kihűtjük.
Ízlés szerint, tetejét megszórhatjuk porított eritrittel, akár egy pikánsabb lekvárt vagy gyümölcsszószt is kínálhatunk mellé.
Recept forrása itt.
Akkor ez a süti az egyszerű, de nagyszerű kategóriába tartozik 😊. Nagyon finom lehetett, így lekvárral pedig még inkább 😄.
VálaszTörlésIgen, pontosan. Tényleg nagyon egyszerű, de nagyszerű desszert. :)
TörlésNagyszerű látvány, szuper ötlet. 😀
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
Törlés