2022. február 4., péntek

Egyszerű joghurtos-citromos torta

 

Amikor egy tartalmasabb levest készítünk, legtöbbször elmarad a második, inkább egy könnyedebb desszert féleség készül, mint a palacsinta, gombóc vagy mint legutóbb ez a egyszerű görögjoghurtos-citromos torta. Egyszerűen és gyorsan elkészül ez a könnyű desszert, amit önmagában is fogyaszthatunk, de akár kedvenc lekvárunkat vagy gyümölcsszószt is kínálhatunk mellé. 

Hozzávalók:

- 3 tojás
- 1 csipet só
- 7,5 dkg eritrit
- 4 dl natúr görögjoghurt
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 citrom frissen facsart leve
- 3 dkg zabpehelyliszt
- 1 tk sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. 

A tojás sárgához hozzáadjuk az eritritet, és habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és kifehéredik. A mixer fokozatát visszavéve, több részletben hozzáadjuk a görög joghurtot, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, majd a sütőporral elkevert zabpehelylisztet is. 

Egy spatulával, óvatosan, körkörös mozdulatokkal hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot.

Egy 23 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát pedig vékonyan kivajazzuk, majd belesimítjuk a tészta masszát.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat! Végezzünk tűpróbát!

Teljesen kihűtjük.

Ízlés szerint, tetejét megszórhatjuk porított eritrittel, akár egy pikánsabb lekvárt vagy gyümölcsszószt is kínálhatunk mellé. 

Recept forrása itt.

4 megjegyzés:

  1. Akkor ez a süti az egyszerű, de nagyszerű kategóriába tartozik 😊. Nagyon finom lehetett, így lekvárral pedig még inkább 😄.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, pontosan. Tényleg nagyon egyszerű, de nagyszerű desszert. :)

      Törlés
  2. Nagyszerű látvány, szuper ötlet. 😀

    VálaszTörlés