A reggeli kávé mellé, vagy a délutáni tea mellé is tökéletes választás lehet, de akár a közelgő Valentin napra is kellemes meglepetés lehet.
Hozzávalók a tésztához:
- 7 dkg eritrit
- 7 dkg olvasztott és kihűtött vaj
- 1/2 vanília rúd kikapart magjai
Elkészítés:
Egy tálba mérjük a liszteket, hozzáadjuk a sütőport és sót, és elkeverjük.
A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világos színű lesz. Tovább keverve, vékony sugárba hozzáöntjük az olvasztott és kihűtött vajat és a vanília kikapart magjait, és krémesre keverjük. Végül a vizet is hozzáadjuk.
Ekkor spatulára váltunk, és nagy, körkörös mozdulatokkal, óvatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket is.
Meg.: Ha szilikon sütőformát használunk, akkor a formát egy tepsire helyezzük, majd így töltjük meg a mélyedéseket. Amennyiben fém madeleine sütőformát használunk, akkor vajazzuk és lisztezzük ki a mélyedéseket, és csak utána adagoljuk a mélyedésekben a masszát.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.
A süteményt hagyjuk pár percet hűlni a formában, majd óvatosan egy kés segítségével kiemeljük a sütiket, és rácson teljesen kihűtjük.
A díszítéshez a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a sütemények egyik végét belemártjuk, lecsepegtetjük a fölösleget, végül a csokis részt kókuszreszelékbe mártjuk. Sütőpapírra tesszük száradni.
A fent megadott hozzávalókból nekem 26 darab madeleine süti lett.
Nagyon finom lehet guszta! Van hozzá formám de nagyon ritkán sütök vele pedig ez a kókuszos is kedvencem lehetne:)
VálaszTörlésKöszönöm Éva! :)
TörlésNagyon finom volt, olyan kókuszkocka ízvilága volt, gyorsan fogyott.
Nagyon szépek lettek, és biztos nagyon finomak is voltak!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
TörlésValóban nagyon finom volt, csak úgy etette magát. :)
Csuda jól néznek ki! Ügyes vagy és türelmes.
VálaszTörlésGyönyörűek! :)
VálaszTörlés