A tésztájába került szilvalekvárnak és fahéjnak köszönhetően, talán azt is mondhatnánk, hogy egy őszi ízvilágú süti ez az egyszerű csokoládékrémes sütemény, viszont most, nyáron is nagyon jól esett. A tetejére kerülő selymes csokoládékrémmel megkoronázva lesz igazán tökéletes, ellenállhatatlan.
Hozzávalók a tésztához:
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 csipet só
- 7 dkg pirított, darált dió
- 3 dkg pirított, durvára vágott dió
- 4 tojás
- 10 dkg eritrit
- 5 dkg vaj
- 4 ek házi szilvalekvár (hígabb fajta)
Hozzávalók a krémhez:
- 15 dkg étcsokoládé pasztilla vagy apróra vágott étcsokoládé
- 5 dkg tejcsokoládé pasztilla vagy apróra vágott tejcsokoládé
Elkészítés:
Egy tálba mérjük a durum lisztet, a sütőport, a fahéjat, a sót, és a darált és darabosra vágott diót. Elkeverjük, és félre tesszük felhasználásig.
Az egész tojásokat elkezdjük habosítani, és amikor a térfogata kezd növekedni, kanalanként hozzáadjuk az eritritet, és jó habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világos színű lesz. Tovább keverve, vékony sugárba hozzáöntjük az olvasztott és kihűtött vajat és a lekvárt is, és egyneművé keverjük.
Ekkor spatulára váltunk, és körkörös mozdulatokkal, hozzákeverjük a lisztes keveréket.
A masszát sütőpapírral bélelt, 24 x 32 cm nagyságú tepsibe simítjuk.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat.
A sütőből kivéve 5 percet pihentetjük, majd a túllógó papír segítségével kiemeljük, rácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. (Én még melegen leszoktam húzni a sütőpapírt az aljáról.)
A krémhez a tejszínt forrásig melegítjük, majd levesszük a tűzről, ráöntjük a kétféle csokoládéra, és fényesre keverjük. Ekkor kihűtjük, majd habverővel felverjük, és a kihűlt sütemény tetejére simítjuk.
Tetejét durvára vágott dióval díszíthetjük.
Hideg helyen tároljuk fogyasztásig.
Nagyon finomat sütöttél, ez a krémes-csokis finomság most vetekedhet a nyári gyümölcsökkel 😊. Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Katalin! :) A csokis süti mindig nyerő. :)
Törlés