2022. július 22., péntek

Mogyoróvajas banángolyó


Adott volt 2 darab, már-már megfeketedett héjú banán, ami evésre nem igazán volt gusztusos. Mivel hőségriadó van, és a sütő bekapcsolása szóba sem jöhet, hétvégére sütés nélküli édesség volt tervbe, így ezek a megpuhult banánok a legjobbkor jöttek. 
Csupán 3 hozzávalóra van szükség, egy kis pihenésre a hűtőben, és máris kóstolhatjuk ezeket a mogyoróvajas banángolyókat. 
A mogyoróvaj íze nem túl erőteljes, inkább a banán íze dominál, ezért inkább azoknak ajánlom ezt az egyszerű és gyors édességet, akik kedvelik a banánt. 

Hozzávalók 25 db 20 g-os golyóhoz: 

- 2 érett banán (25 dkg tisztán mérve)
- 15 dkg zabpehelyliszt
- 10 dkg szobahőmérsékletű natúr mogyoróvaj
- édesítő, ha szükséges

Megj.: Kóstoljuk meg a masszát, és csak akkor adjunk hozzá édesítőt, ha szükségét érezzük. Nekünk annyira édes volt a banán, hogy egyáltalán nem igényelt édesítőt. 

Hempergetéshez: - kb. 2-3 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A banánt villával pépesítjük.

A zabpelyhet kávédarálóval porrá daráljuk.

Minden hozzávalót egy tálba mérünk, majd alaposan összegyúrjuk, hogy formázható masszát kapjunk. Folpack-kal letakarjuk és 1 órát hűtőbe pihentetjük, hogy a zabpehelyliszt felszívja a nedvességet.
(Szükség esetén, a massza állagán javíthatunk egy kevés zabpehelyliszttel vagy mogyoróvajjal.)

Ezután a masszából golyókat formázunk, majd egyenként kókuszreszelékben forgatjuk.

3 megjegyzés:

  1. Milyen jó ötlet a mogyoróvaj és a banán! :) Tetszik a recept! :)

    VálaszTörlés
  2. Finom nyalánkságot készítettél a hétvégére 😋. A banán a kedvencem, jöhet minden formában, biztos ez is ízlene nekem is 😊.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszták. Milyen igazad van, hogy zabpehelyből készíted a lisztet. A megadott e-mail címre írtam neked. Nézd meg, lègy szíves!

    VálaszTörlés