Ez a diós-lekváros ujjlenyomat süti egy példa arra, hogy kevés munkával, könnyen lehet finom aprósüteményt készíteni. :)
Készült már nutellás, diós és lekváros ujjlenyomat süti is, most teljes kiőrlésű liszt és zabpehelyliszt keverékéből készült, darált dió is került bele, hozzáadott cukor nélkül, és finom házi szilvalekvárral megtöltve. Ez a változat is finom lett, alig maradt pár darab másnapra.
Hozzávalók:
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 10 dkg darált dió
- 1 csipet só
- 8 dkg eritrit
- 1 tk sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 10 dkg darált dió
- 1 csipet só
- 8 dkg eritrit
- 1 tk sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
+ szilvalekvár
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy mélyebb tálba szórjuk, és elvegyítjük. Elmorzsoljuk benne a vajat, majd a tojással összegyúrjuk.
(Szükség esetén, ha nem állna össze a tészta, adjunk hozzá egy kevés tejet vagy vizet. Nekem nem volt szükségem.)
(Szükség esetén, ha nem állna össze a tészta, adjunk hozzá egy kevés tejet vagy vizet. Nekem nem volt szükségem.)
Cipót formázunk belőle, majd folpackba csomagoljuk és 1 órát hűtőbe pihentetjük.
Ezután a masszából kb. 20 grammos golyókat formázunk, majd sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, egymástól 2-3 cm-re.
Hüvelykujjunkkal vagy egy fakanál nyelének a végével kis mélyedéseket alakítunk ki minden golyócska közepében.
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon kb. 10 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!
A sütőből kivéve rácsra tesszük és teljesen kihűtjük, majd a mélyedéseket megtöltjük lekvárral.
Már több helyen láttam ilyen sütit, nálad is nagyon szépek lettek. És egészséges hozzávalókból!
VálaszTörlés