- kb. 2,7-2,9 dl tej
- 2 ek méz
- 1 csipet só
- 35 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 15 dkg finomliszt
- 1 cs instant élezető
- 5 dkg vaj
Hozzávalók a töltelékhez:
- 12 dkg darált dió
- 2 tk cukrozatlan kakaópor
- 1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1-2 ek méz, ízlés szerint
- kb. 0,5 dl forró tej
Tetejét lekenni: - 1 tojássárgákat + 1 tk víz
Elkészítése:
Amikor már a tészta összeállt, 2-3 részletben hozzáadjuk az olvasztott és kihűtött vajat, mindig megvárva, hogy az előzőt beledolgozza a gép.
Egy közepesen kemény, könnyen kezelhető tésztát kell kapjunk.
(Szükség esetén, a tészta állagán javíthatunk egy kevés liszttel vagy tejjel.)
Dagasztás után lezárjuk a gépet, cipót formázunk belőle, majd vékonyan kiolajozott edénybe tesszük. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával és duplájára kelesztjük.
Közben a töltelékhez összekeverjük a gesztenyemasszát a darált dióval, a kakaóval, a citromhéjjal és ízlés szerint mézzel, majd annyi tejet adunk hozzá, amíg egy könnyen kenhető masszát kapunk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, majd kb. 40 x 30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a tölteléket, és kb 3 cm széles csíkokra vágjuk. A kapott csíkok két végét elkezdjük feltekerni egymással szembe haladva úgy, hogy középen maradjon egy kis tésztarész, hogy tudjuk kialakítani a szív csücskét.
Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, majd egy tiszta konyharuhával letakarva 25 percig pihentetjük.
A sütőből kivéve, óvatosan áttesszük egy rácsra, és teljesen kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése