Limara hozta meg a kedvem ezekhez az édes kis szívecskékhez. Amikor megláttam kókuszos és diós szívecskéit, egyből beleszerettem és másnap el is készítettem, igaz sós változatban.
Az eredeti formázási technika Illéskrisztől származik.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 tk só
- 1 tk cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 dl joghurt
- 1 dl tej
- 1 egész tojás
- 5 dkg vaj
+ 1 tojás a lekenézhez
Töltelékhez:
- 15 dkg sajt
- 10 szelet sonka
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk majd elkavarunk benne 1 tk cukrot és lisztet, és belemorzsoljuk az élesztőt. Az edényt lefödjük és meleg helyre tesszük.
A vajat elmorzsoljuk a sóval elkavart liszttel. A közepébe egy kis lyukat csinálunk és a tojást beleütjük, ráöntjük a felfutott élesztőt és a joghurttal együtt egy fél kemény tésztát gyúrunk.
Cipót formálunk belőle, letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. (nálam 45 perc volt)
A sajtot a nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ha nem felszeletelve vettük a sonkát, akkor vékony szeleteket vágunk belőle.
Amikor duplájára kelt a tészta, lisztezett felületen óvatosan átgyúrjuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk.
A tészta darabkákat egyenként kinyújtjuk, megszórjuk sajttal és ráhelyezünk 1 vékony szelet sonkát, majd szorosan feltekerjük (mint a bejglit).
Ezután egy késsel hosszában ketté vágjuk, de vigyázzunk hogy az egyik felén egy két ujjnyi hosszúságú vég egészbe maradjon. Az így kapott szárakat, befelé, egymással szembe feltekerjük.
A szíveket sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, letakarjuk és még 20-25 percet kelesztjük.
A megkelt szíveket egy egész felvert tojással lekenjük és kb. 20 perc alatt arany barnára sütjük.
Hű,én is kedvet kaptam hozzá,köszi:-) olyan aranyos
VálaszTörlésHol voltam én eddig hogy ezt még nem láttam? Nagyon jól néz ki és finom lehet akár édesen akás sósan.
VálaszTörlésDe jó, ez nekem is nagyon tetszik!:)
VálaszTörlésCsinosak!
VálaszTörlésNagyon szépek lettek! Legközelebb én is megtöltöm valamivel! Szuper!
VálaszTörlés@Edó, örvednek, hogy Te is kedvet kaptál a kis szívecskék elkészítéséhez! :)
VálaszTörlés@Éva, szerintem azért nem láttad még, mert egyszerűen képtelenség minden nap megnézni mindenkinek az új bejegyzését.
@Flóra, @Anazar köszönöm szépen! :)
@Illéskrisz, köszönöm szépen! Szerintem töltve is fogjátok szeretni, nagyon finomak! :)