2013. november 13., szerda

Szezámmagos grissini (kenyérrúd)


És akkor jöjjön a Dubarry-leveshez készített szezámmagos grissini receptje. Nincs hogy elrontani, annyira egyszerű elkészíteni. Természetesen nem csak a leves mellé lehet kínálni, önmagában is nagyon finom. :)

Hozzávalók:

- 35 dkg liszt
- 1/2 cs szárított élesztő
- 2 csapott tk só
- 1 tk cukor
- 4 ek olaj
- 0,8 dl viz
- 0,8 dl tej

Tetejére:

- 1 tojássárga + 1 tk víz
- szezámmag

Elkészítés:

Minden hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mérünk, és elindítjuk a dagasztó programot. Ha már szép sima lett a tészta, lezárjuk a gépet és duplájára kelesztjük.

Ezután enyhén lisztezett munkafelületre borítjuk a tésztát, óvatosan átgyúrjuk, majd kb. 3-4 mm vastag és 20-22 cm széles téglalapot nyújtunk belőle.

Lekenjük a vízzel hígított tojássárgával és jó bőven megszórjuk szezámmaggal.

Derelyevágóval 4-5 mm széles csíkokra vágjuk, majd a két végénél fogva ellentétes irányba megcsavarjuk és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk.

10 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben 190 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

7 megjegyzés:

  1. Máris imádom, a levessel együtt! :)

    VálaszTörlés
  2. Nem is gondoltam, hogy ilyen egyszerű grissinit sütni! Meg fogom én is próbálni.

    VálaszTörlés
  3. Ezt nekem is ki kell próbálnom, nagyon jók!

    VálaszTörlés
  4. De szépek:) Etetik magukat:)

    VálaszTörlés
  5. Tetszik! :) Viszem a receptet, legközelebb én is házilag készítem! :)

    VálaszTörlés