2013. november 13., szerda
Szezámmagos grissini (kenyérrúd)
És akkor jöjjön a Dubarry-leveshez készített szezámmagos grissini receptje. Nincs hogy elrontani, annyira egyszerű elkészíteni. Természetesen nem csak a leves mellé lehet kínálni, önmagában is nagyon finom. :)
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1/2 cs szárított élesztő
- 2 csapott tk só
- 1 tk cukor
- 4 ek olaj
- 0,8 dl viz
- 0,8 dl tej
Tetejére:
- 1 tojássárga + 1 tk víz
- szezámmag
Elkészítés:
Minden hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe mérünk, és elindítjuk a dagasztó programot. Ha már szép sima lett a tészta, lezárjuk a gépet és duplájára kelesztjük.
Ezután enyhén lisztezett munkafelületre borítjuk a tésztát, óvatosan átgyúrjuk, majd kb. 3-4 mm vastag és 20-22 cm széles téglalapot nyújtunk belőle.
Lekenjük a vízzel hígított tojássárgával és jó bőven megszórjuk szezámmaggal.
Derelyevágóval 4-5 mm széles csíkokra vágjuk, majd a két végénél fogva ellentétes irányba megcsavarjuk és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk.
10 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben 190 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Címkék:
grissini,
grissini receptek,
kelt tészta,
kelt tészta receptek,
kenyérrúd,
sós kelt tészta,
szezámmag
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Máris imádom, a levessel együtt! :)
VálaszTörlésNem is gondoltam, hogy ilyen egyszerű grissinit sütni! Meg fogom én is próbálni.
VálaszTörlésEzt nekem is ki kell próbálnom, nagyon jók!
VálaszTörlésszépek és egyszerűek
VálaszTörlésDe szépek:) Etetik magukat:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
VálaszTörlésTetszik! :) Viszem a receptet, legközelebb én is házilag készítem! :)
VálaszTörlés