2013. november 6., szerda

Répás-csokis sütemény


Hogy a férjem szavával éljek, nem gondoltam volna, hogy még répából is lehet ilyen finom sütit készíteni. :) Igazi szaftos, nem az a nyuvasztó vagy száraz süti, az a fajta amelyik csak úgy eteti magát. :) Azoknak is ajánlom akik nem nagyon szeretik a répát, hisz nem is érződik, hogy van a sütibe. Én a hétvégén újra elfogom készíteni, már le volt adva a rendelés. :D

Ötlet Tücsökbogártól. :)

Hozzávalók:

- 140 dkg liszt
- 10 dkg barna cukor
- csipet só
- 1,5 dl olaj
- 2 tojás
- 1 tk vanília
- 1 csapott tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1/2 tk szódabikarbóna
- 8 dkg étcsokoládé
- 6 dkg dió
- 325 dkg reszelt sárgarépa

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral és olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónával és a fűszerekkel elkevert lisztet, majd a a kis lyukon lereszelt répát, a durvára vágott diót és csokit, és a vaníliakivonatot, majd összekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (nálam 33x22 cm, de jobb ha kisebb a tepsi mert akkor magasabb lesz a süti.). 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
Kihűtjük teljesen, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

4 megjegyzés:

  1. Ínycsiklandó, szívesen megkóstólnám:)

    VálaszTörlés
  2. El is hiszem, hogy eteti magát, nagyon finom szaftos sütikének látszik! :)

    VálaszTörlés
  3. Jól néz ki, fincsi lehet! Beállok Kati mellé a kóstolásban:-)

    VálaszTörlés
  4. Tetszik! Én már rég megfertőződtem a répás sütikkel.... :)

    VálaszTörlés