2013. november 25., hétfő
Mini húsos piték
Újra blogkóstoltam Mézeskalácsnál, ezúttal egy nagyon finom húsos mini pitét választottam, amit minimuffin tepsi hiányában, a nem rég beszerzett kosárkákban készítettem el. Semmit nem változtattam a receptem, mindent az előírások szerintem készítettem, csupán a forma változik egy kicsit.
Szerintem olyan kis mutatósak lettek és nagyon-nagyon finomak. :) Rukkola salátával tálaltuk, és ami megmaradt másnapra azt meleg teával fogyasztottuk. Melegen és hidegen is egyaránt nagyon finom.
(Az alsó képen hidegen van fotózva, de még melegen a sajt olyan jó folyós volt.)
Mézeskalács, köszönjük ezt a receptet is! Nagyon ízlett, tervezzem elkészíteni az Ünnepekre is. :)
Kedves Janka, köszönöm a játékot és a kisorsolt blogot! :)
Jó munkát az összefoglalóhoz, az biztos, hogy nem lesz könnyű dolgod, már csak a résztvevők száma miatt sem! :)
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 3/4 tk só
- 5 ek hideg víz
- 1 tk szárított oregánó
Hozzávalók a töltelékhez:
- 10 dkg darált csirkehús
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom püré
- 5 dkg trappista sajt
- só, bors
- olaj
+ Lekenni: - 1 tojás (nem fog kelleni az egész)
Elkészíteni:
A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és legalább fél órára hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket, amihez a hagymát kockákra vágjuk és kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és addig pirítjuk együtt, amíg a fokhagyma illata érződni fog. Hozzáadjuk a darált húst és nagy lángon, állandóan kevergetve kb. 4 percig pirítjuk (amíg kifehéredik a hús). Sóval, borssal izesítjük majd elkeverjük benne a paradicsompürét és hagyjuk kihűlni.
A tésztát kivesszük a hűtőből, egy kicsit átgyúrjuk majd kb. 3 mm vastagra nyújtjuk.
8 cm átmérőjú pogácsaszaggatóval 17 kört szúrunk belőle és kibéleljük (jól belenyomkodjuk) a kevés olajjal kikent kosárka formákat.
Ezután mindegyik kosárkába teszünk 1 bő teáskanálnyi húsos alapot és ráteszünk egy kocka satjot.
A megmaradt tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk 3 mm vastagra és egy 6 cm-es pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki.
A felvert tojással lekenjük a kosárkák peremét, majd befedjük az előzőleg kiszaggatott körökkel. A szélét óvatosan lenyomkodjuk, lekenjük a felvert tojással majd fogvájóval párszor megszurkáljuk mindegyik kosárka tetejét.
180 C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Címkék:
blogkóstoló,
csirkehús,
darált hús,
oregánó,
pite,
rukkola,
sajt
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hű de jól választottál ismét, nagyon tetszik! Elmentve nálam is... :)
VálaszTörlésNagyon guszta kis kosárkák :-)
VálaszTörlésJó választás volt! Finom is, mutatós is! Tetszik a fotód is!
VálaszTörlésNagyon cukik, én imádom a mini pitéket, de legtöbbször nincs időm vele vacakolni, 5 emberre sok kis pite kell:)
VálaszTörlésMennyire örülök, hogy ennyi minden tetszik nálam:) Ezek a mini gyönyörűségek nagy gyengéim, imádom őket!:) Gyönyörűek lettik a pitécskéid, nagyon mutatós, így kosárka formában!
VálaszTörlésSzuper jól néznek ki, a csirkehúsos töltelékkel pedig nagyon fincsik is lehetnek! :) Jól választottál! :)
VálaszTörlésDe jól néz ki! Kipróbálós! :)
VálaszTörlésAnnyira helyesek ezek a kosárkák :) Alaposan blogkóstoltál, így kell ezt csinálni.
VálaszTörlésKöszönöm szépen, hogy velem játszottál :)
Ez nagyon tetszik :)
VálaszTörlésKlassz kis recept, fincsi lehet. :P
VálaszTörlés