Köszönjük Neked, Hankka! :)
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol (1,5 kg)
- 2 közepes krumpli
- só, őrölt bors, ételízesítő
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 ek liszt
- 2,5 dl tejföl
Elkészítés:
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és megmossuk.
A krumplit is megtisztítjuk és jól megmossuk, majd felszeleteljük vagy kockára vágjuk.
Egy lábasba tesszük a karfiolrózsákat, a krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor már fő, beledobjuk a leveskockát és ízesítjük sóval, borssal és kevés ételízesítővel. Ezután fedő alatt, takarék lángon puhára főzzük a zöldségeket.
A tálaláshoz kiveszünk pár kisebb karfiolrózsát a levesből.
A puhára főtt zöldségeket botmixerrel pépesítsük.
A tejfölbe elkeverjük a lisztet, majd pár kanállal merjünk hozzá a levesből és kavarjuk össze. Állandó kavarás mellett csurgassuk a levesbe, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, majd pár percig még főzzük.
Tálaljuk az egész karfiolrózsákkal, tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel szórva. Kenyér helyett szezámmagos grissinit készítettem.
Örülök, hogy nektek is ízlett! :) Milyen ügyes vagy, házilag sütötted a grissinit, így azért még fincsibb lehetett! :)
VálaszTörlésNyami de szép és guszta! Éhesen nem jó blogozni:-)
VálaszTörlésImádom a finom leveseket és ez annak látszik! Ráadású jó áron láttam karfiolt... Hétvégi levesünk megvan! ;-)
VálaszTörlés