2021. december 18., szombat

Narancsos-gránátalmás bulgur


A sok karácsonyi sütemény után, jöjjön egy egyszerű, de annál finomabb köret ötlet, ez a narancsos-gránátalmás bulgur. Gyorsan elkészíthető, könnyű és egészséges fogás, ami frissítő is egyben. Önmagában is finom, de tálalhatjuk sült húsok mellé köretként is.

Hozzávalók:

- 1 közepes vöröshagyma
- 1 ek olívaolaj
- 20 dkg bulgur
- só, bors ízlés szerint
- kb. 7 dl alaplé
- 1/2 narancs frissen facsart leve
- 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 narancs húsa
- 1 db gránátalma

Elkészítés:

Egy serpenyőbe felhevítjük az olajat, majd a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk benne. 

Hozzáadjuk a bulgurt, sózzuk, borsozzuk, majd az alaplevet is hozzáadva, alaposan összeforgatjuk, majd födő alatt, párszor megkavarva kb. 15 perc alatt készre főzzük. 

Ha már puhára főtt a bulgur, meglocsoljuk a narancslével, és rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd alaposan összekeverjük.

A narancsot megtisztítjuk, gerezdekre szedjük, és a bulgurhoz keverjük.

A gránátalmát félbe vágjuk, majd a tenyerünkbe borítjuk, és egy kanállal kiütjük a gránátalma magjait. Tálaláskor megszórjuk a bulgur tetejét.

Amint említettem, önmagában is finom, de tálalhatjuk húsok mellé köretként is.

1 megjegyzés:

  1. Mutatós, egészséges finomságot készítettèl. Nagyon szeretem a gránátalmát és a narancsot is.

    VálaszTörlés