A sok karácsonyi sütemény után, jöjjön egy egyszerű, de annál finomabb köret ötlet, ez a narancsos-gránátalmás bulgur. Gyorsan elkészíthető, könnyű és egészséges fogás, ami frissítő is egyben. Önmagában is finom, de tálalhatjuk sült húsok mellé köretként is.
Hozzávalók:
- 1 ek olívaolaj
- 20 dkg bulgur
- só, bors ízlés szerint
- kb. 7 dl alaplé
- 1/2 narancs frissen facsart leve
- 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 narancs húsa
- 1 db gránátalma
Elkészítés:
Egy serpenyőbe felhevítjük az olajat, majd a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk benne.
Hozzáadjuk a bulgurt, sózzuk, borsozzuk, majd az alaplevet is hozzáadva, alaposan összeforgatjuk, majd födő alatt, párszor megkavarva kb. 15 perc alatt készre főzzük.
Ha már puhára főtt a bulgur, meglocsoljuk a narancslével, és rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd alaposan összekeverjük.
A narancsot megtisztítjuk, gerezdekre szedjük, és a bulgurhoz keverjük.
A gránátalmát félbe vágjuk, majd a tenyerünkbe borítjuk, és egy kanállal kiütjük a gránátalma magjait. Tálaláskor megszórjuk a bulgur tetejét.
Amint említettem, önmagában is finom, de tálalhatjuk húsok mellé köretként is.
Mutatós, egészséges finomságot készítettèl. Nagyon szeretem a gránátalmát és a narancsot is.
VálaszTörlés