Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 1 bő csipet só
- 4 ek eritrit
- 1 ek egész mákszem (elhagyható)
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 13 dkg vaj
- 2 tojás
- kb. 0,4 dl tej
Megj.: A tej mennyisége a tojás nagyságától és a lisztek minőségétől függ. Az eredeti receptben 1,3 dl volt írva, de nekem csak 0,4 dl volt szükségem.
Hozzávalók a töltelékhez: - kedvenc lekvárunk
Elkészítés:
(Szüksége esetén, a tészta állagán javíthatunk egy kevés liszttel vagy tejjel).
Cipót formázunk belőle, majd folpackba csomagoljuk és 1 órát hűtőbe pihentetjük.
A hűtőből kivéve, 2 részre osztjuk, majd lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk. Tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk úgy, hogy minden másodiknak a közepét egy kisebb kiszúróval kiszúrjuk. A leeső részeket összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és kiszaggatjuk addig, amíg a tésztánk el nem fogy. Ügyeljünk arra, hogy ugyanannyi egész és lyukas darab legyen!
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!
A sütőből kivéve rácsra tesszük és teljesen kihűtjük.
Miután kihűltek a kekszek, egy egész és egy lyukas kekszet lekvárral összeragasztunk, és vékonyan megszórjuk porított eritrittel.
Gyönyörű, formásak a linzerek. Nagyon jó ötlet a karácsonyfa.
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
TörlésDe szép, ötletes elrendezése a linzereknek! Hangulatos, és nagyon finomak lehetnek, biztos saját készítésű a lekvár is 😀.
VálaszTörlésKöszönöm szépen Katalin! :)
TörlésIgen, saját készítésű szilvalekvárral ragasztottam most össze, és nagyon finom volt.
Nagyon szép a kép és szuper a recept is, köszönjük!
VálaszTörlés