Hozzávalók:
- 10 dkg darált zabpehely
- 10 dkg sült sütőtök
- 5 dkg étcsokoládé
Megj: Ízlés szerint tehetünk bele kevés édesítőt is. Én nem tettem bele, mert a sült tök nagyon édes volt, és így tökéletes volt számunkra.
Hempergetni: - kb. 2-3 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük, majd a zabpehellyel együtt ledaráljuk.
A sült sütőtököt egy villával pépesítjük, és a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk.
Minden hozzávalót egy nagyobb keverőtálba mérünk, majd egyneművé keverjük, gyúrjuk, hogy formázható masszát kapjunk belőle.
Folpack-kal letakarjuk és 1 órát hűtőbe pihentetjük, hogy a zabpehelyliszt felszívja a nedvességet.
(Szükség esetén, a massza állagán javíthatunk egy kevés zabpehelyliszttel/darált mogyoróval vagy tejjel.)
A megdermedt masszából dió nagyságú golyókat formázunk, és egyenként megforgatjuk kókuszreszelékbe.
Jól záródó dobozba rakosgatjuk és fogyasztásig hideg helyen tároljuk.
Ebből az adagból 28 darab 18 grammos sült sütőtökös zabgolyó lett.
Finom édességgel zárod a karácsony előtti desszerteket!
VálaszTörlésBoldog, békés karácsonyt kívánok sok szeretettel neked és családodnak!
Csodás kép és biztos finom is. Kellemes karácsonyi ünnepeket kívànok az egész családnak.
VálaszTörlés