És most, hogy végre megérkezett a tavasz is, és csodaszép idő van kint, kirándulni is jobb kedvvel megyünk, energia pótlóként pedig magunkkal vihetünk pár csokoládés-kókuszos csigát is.
Hozzávalók a tésztához:
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 5 dkg eritrit
- 1/2 kezeletlen citrom héja
- 44 teljes kiőrlésű liszt
- 6 dkg búzasikér
- 1 cs. szárított élesztő
- 5 dkg vaj
Megj:
- A tej mennyisége változhat a liszt minőségétől és a tojás nagyságától is. Ugyanakkor, ha kézzel dagasztunk vagy nagyon párás a levegő, akkor kevesebb folyadék szükséges hozzá. Azt javaslom, hogy kezdetben csupán 2,7 dl tejet adjunk hozzá, majd szükség esetén apránként hozzáadunk még a megmaradt tejből.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 2 dkg vaj
- 0,3 dl tej
- 1 ek eritrit, vagy ízlés szerint
- 15 dkg kókuszreszelék
Tetejét lekenni: - 1 tojássárgákat + 1 tk víz
Elkészítés:
Egy rugalmas, közepesen kemény tésztát kell kapjunk.
(Szükség esetén, a tészta állagán javíthatunk egy kevés liszttel vagy tejjel.)
Dagasztás után lezárjuk a gépet, cipót formázunk belőle, majd vékonyan kiolajozott edénybe tesszük. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával és duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket, amihez a csokoládét a vajjal együtt egy kisebb lábasba tesszük. Hozzáadjuk a tejet és az eritpitet, majd alacsony lángon összeolvasztjuk, és egyneművé keverjük. Ekkor hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és alaposan elkeverjük. Egy egynemű, könnyen kenhető masszát kell kapjunk. Félretesszük, és teljesen kihűtjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, majd kb. 40 x 50 cm-es téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen rákenjük a kihűlt csokoládés-kókuszos tölteléket, és kb 2-3 cm széles csíkokra vágjuk, majd a kapott csíkokat feltekerjük csiga alakban.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a csigákat, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és 25 percet pihentetjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat!
Nagyon szépek lettek a csigáid, és biztos nagyon finomak is!
VálaszTörlésKellemes kirándulást kívánok velük 😊! Mi is sokat járunk kirándulni a hegyekbe, ha az idő engedi januártól-decemberig, és az azokon készült képeinket is szorgalmasan töltöm fel a "Pilisjárók" blogomra 😊.....
Guszták nagyon finomak lehettek ! Most ismét ellestem egy ötletedet sokkal egyszerűbb ezzel a módszerrel tekerni fel a csigákat nem nyomódnak szét a vágás közben!
VálaszTörlés