Hozzávalók:
- 1 csipet só
- 1 kk őrölt fahéj
- 1/2 cs. sütőpor
- 5 tojás
- 9 dkg eritrit
- 5 ek olaj
+ 4 dkg sütésálló étcsokoládé pasztilla
Elkészítés:
Egy tálba mérjük a durum lisztet, a sót, az őrölt fahéjat és a sütőport, és elkeverjük.
Az epret megmossuk és kicsumázzuk, majd a kisebb kockára vágjuk. Megszórjuk egy kevés liszttel, és összekeverjük.
Az egész tojásokat elkezdjük habosítani, és amikor a térfogata kezd növekedni, hozzáadjuk kanalanként az eritritet, és jó habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világos színű lesz. Tovább keverve, kanalanként hozzáadjuk az olajat, és krémesre keverjük.
Ekkor spatulára váltunk, és körkörös mozdulatokkal, óvatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket is.
A masszát egy sütőpapírral kibélelt, 24 x 29 cm nagyságú tepsibe simítjuk. Rászórjuk az eper darabkákat és a csokoládét, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat. Végezzünk tűpróbát!
Nagyon szép könnyed sütid lett, fincsi lehetett az eperrel és a csokival. Mi még nem is ettünk idén epret, várom hogy lejjebb menjen az ára, de arra lehet hogy hiába várunk... 😃
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
TörlésIgen, elég drága még az eper. :( Ez akciós volt, és még nem az a finom zamatos, ezért is végezte sütiben.
Nagyon guszta és finom lehet ! Annyira szeretem az epret is hogy ha hozzájutok szinte sajnálom süteménybe tenni:) Még az idén sem ettem belőle .
VálaszTörlésKöszönöm Éva! :)
TörlésNálunk is ritkán kerül sütibe az eper, és csakis akkor, ha még nem az a finom fajta. Ez is egy kicsit ízelten volt, de a piskóta finom lett. :)
Csodás süti! :) Kétségem sincs, hogy isteni finom. :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
TörlésSzia, teljes kiőrlésű lisztből is lehet készíteni?
VálaszTörlésSzia. Szerintem tk lisztből is elkészíthető, csak lehet, hogy egy kicsit tömöttebb lesz, és nem ennyire légies.
TörlésHa elkészítetted, várom a visszajelzésed. köszönöm! :)