2022. május 24., kedd

Epres-csokoládés piskóta, hozzáadott cukor nélkül


Néhányszor említettem, hogy szeretjük az egyszerű süteményeket, mint amilyen ez az epres-csokoládés piskóta is. Nagyon légies, puha a tésztája, a tetején az eper és csokoládé pedig még ellenállhatatlanabbá teszi ezt a sütit, nagyon finom. A tésztája hozzáadott cukor nélkül készült, viszont tettem bele egy kevés sütőport, hogy az eper ne húzza le a tésztát. Ha nincs csokoládé pasztillánk, vágjuk apróra a táblás csokoládét, és azt szórjuk a sütemény tetejére.
Ha egy gyors és finom süteményre vágynátok, nyugodtan készítsétek el ezt a piskótát, akár más gyümölccsel is, megéri. :)

Hozzávalók:

- 15 dkg durum liszt
- 1 csipet só
- 1 kk őrölt fahéj
- 1/2 cs. sütőpor
- 5 tojás
- 9 dkg eritrit
- 5 ek olaj

+ 15 dkg eper + 1-2 tk durum liszt
+ 4 dkg sütésálló étcsokoládé pasztilla

Elkészítés:

Egy tálba mérjük a durum lisztet, a sót, az őrölt fahéjat és a sütőport, és elkeverjük.

Az epret megmossuk és kicsumázzuk, majd a kisebb kockára vágjuk. Megszórjuk egy kevés liszttel, és összekeverjük.

Az egész tojásokat elkezdjük habosítani, és amikor a térfogata kezd növekedni, hozzáadjuk kanalanként az eritritet, és jó habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világos színű lesz. Tovább keverve, kanalanként hozzáadjuk az olajat, és krémesre keverjük.

Ekkor spatulára váltunk, és körkörös mozdulatokkal, óvatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket is.

A masszát egy sütőpapírral kibélelt, 24 x 29 cm nagyságú tepsibe simítjuk. Rászórjuk az eper darabkákat és a csokoládét, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően változhat. Végezzünk tűpróbát!


8 megjegyzés:

  1. Nagyon szép könnyed sütid lett, fincsi lehetett az eperrel és a csokival. Mi még nem is ettünk idén epret, várom hogy lejjebb menjen az ára, de arra lehet hogy hiába várunk... 😃

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :)
      Igen, elég drága még az eper. :( Ez akciós volt, és még nem az a finom zamatos, ezért is végezte sütiben.

      Törlés
  2. Nagyon guszta és finom lehet ! Annyira szeretem az epret is hogy ha hozzájutok szinte sajnálom süteménybe tenni:) Még az idén sem ettem belőle .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Éva! :)
      Nálunk is ritkán kerül sütibe az eper, és csakis akkor, ha még nem az a finom fajta. Ez is egy kicsit ízelten volt, de a piskóta finom lett. :)

      Törlés
  3. Csodás süti! :) Kétségem sincs, hogy isteni finom. :)

    VálaszTörlés
  4. Szia, teljes kiőrlésű lisztből is lehet készíteni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. Szerintem tk lisztből is elkészíthető, csak lehet, hogy egy kicsit tömöttebb lesz, és nem ennyire légies.
      Ha elkészítetted, várom a visszajelzésed. köszönöm! :)

      Törlés