Egy utolsó perces, sütés nélküli mogyorókrémes gesztenyegolyót hozok ma, ha még szeretnétek egy gyors édességet az ünnepi süteményes tálra. Az egyszerű és gyors finomságok kategóriájából való, ami nem mellesleg nagyon finom is.
Nekem volt itthon 100%-os mogyoró pasztám, de ennek hiányában jó az üzletekben kapható mogyorókrém is. Ha mogyorókrémet használnátok, akkor valószínű, hogy nem kell édesítő hozzá vagy csak nagyon kevés.
Nekem volt itthon 100%-os mogyoró pasztám, de ennek hiányában jó az üzletekben kapható mogyorókrém is. Ha mogyorókrémet használnátok, akkor valószínű, hogy nem kell édesítő hozzá vagy csak nagyon kevés.
A lent megadott adagból 38 db 13 grammos mogyorókrémes gesztenyegolyó lett.
Hozzávalók:
- 25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
- 0,5 dl tej
- 4 dkg méz
- 5 dkg mogyoró paszta
- 6 dkg étcsokoládé
- 5 dkg mogyoró paszta
- 6 dkg étcsokoládé
- 10 dkg darált vaníliás keksz
- 4 dkg darált mogyoró
- 2 ml rum aroma
Hozzávalók a hempergetéshez:
- kókuszreszelék, darált mogyoró
Elkészítés:
A gesztenyepürét egy nagyobb tálba tesszük, és villával alaposan áttörjük.
A tejet felmelegítjük a mézzel, majd hozzáadjuk a mogyoró pasztát és a csokoládét, és kis lángon addig kevergetjük, amíg a csoki teljesen felolvad. NEM kell forralni!
A gesztenyepürére rászórjuk a darált kekszet és mogyorót, hozzáadjuk a csokis tejet, és egynemű masszává dolgozzuk. Rum aromával ízesítjük, és szükség esetén még adunk hozzá édesítőt.
Folpack-ba csomagoljuk és 30 percre a hűtőbe teszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése