2019. február 20., szerda

Egészséges hamburger házilag



Ahogy az előző bejegyzésemben említettem, máris hozom a kész hamburgert. :) Ez egy egészségesebb változat, ugyanis a zsömle teljes kiőrlésű lisztből készült, a húspogácsa csirkemellből és sütőben volt sütve, valamint friss zöldségek is kerültek bele és a finom szósz sem maradhatott el. A végeredmény önmagáért beszél ...... látványra nagyon gusztusos, csak úgy kínálja magát és nagyon finom is volt.

Hozzávalók:

A teljes kiőrlésű hamburgerzsemle receptjét és elkészítését az előző bejegyzésben olvashatod ide kattintva.

Ha mégis hagyományos hozzávalókból (finom búzaliszt) készítenéd a hamburgerzsemlét, akkor ide kattintva megtalálod a receptjét.

A húspogácsához a már közzétett sütőben sült csibefasírt receptjét használtuk, annyi különbséggel, hogy nagyobb gombócokra formáztuk. Csupán 8 részre osztottuk a masszát, majd formáztuk és sütöttük.

Friss zöldségként bármit használhatunk amit szeretünk. Mi friss retket, uborkát, paradicsomot és madársalátát (galambbegysaláta) tettünk bele.

A szószt is végtelen variációban elkésztetjük. Alább leírom, hogy nálunk hogy készült, de a hozzávalók mennyiségét lehet módosítani ízlésünk szerint. Nagyon finom lett, önmagában is kanalaztuk.

Hozzávalók a hamburgerszószhoz:

- 3 dl görög joghurt
- 1 ek mustár
- 2 ek házilag készített majonéz
- 1 ek Worchester-szósz
- 2-3 db apróra vágott savanyú uborka (nagyságától függően)
- 1 ek nagyon apróra vágott lila hagyma
- só, bors ízlés szerint

A szósz elkészítése roppant egyszerű. Minden hozzávalót egy nagyobb tálba teszünk és alaposan összekeverjük. Kóstoljuk meg, és szükség szerint ízesítjük még sóval és borssal.

A hamburger összeállítása:

Lényegében ez mindenki képzeletére van bízva, hogy mi kerül a két fél buci közé és milyen sorrendben.

A zsemlét ketté vágjuk, majd egy grillrácsos serpenyőben belső/vágott felüket enyhén megpirítjuk.

A zsemle alsó felét megkenjük szósszal, majd rátesszük a madársalátát, a vékony karikákra vágott retket és uborkát, és rá a húspogácsát. Erre teszünk egy jó adag szószt, majd paradicsom karikákat és újra salátát. Végül beborítjuk a zsemle tetejével, és máris tálaljuk.

Sütőben sült édesburgonyát kínáltunk mellé.

4 megjegyzés:

  1. Hatalmas lett de azért tennék egy próbát hogy betudjam kapni mert igen guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy kicsit nehéz az első harapás, de azért sikerült megküzdeni vele. :D

      Törlés
  2. Annyira gyönyörű lett, hogy kár lenne beleharapni :-) de ha mégis muszáj, akkor szívesen segítenék az elfogyasztásában :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért igen csábító, nehéz ellenállni neki. :) Szívesen megkínálnálak, de sajnos már egy morzsa sincs belőle.

      Törlés