2012. szeptember 26., szerda

Tésztával töltött padlizsáncsónakok


Valahol láttam egy hasonló receptet, de már azt sem tudom, hogy az interneten vagy valamelyik receptes könyvembe, de az ötlet az nagyon tetszett. Szombaton, amikor az ebéden gondolkodtam, megláttam a hűtőbe a két padlizsánt és akkor beugrott a tésztával töltött padlizsán fotója.  Lehetséges, hogy az általam elkészített töltött padlizsán különbözik az eredetitől, mert egy részt, nem emlékeztem hogy, hogy is volt elkészítve csak a kép maradt meg, másrészt, az itthon található alapanyagokból próbáltam elkészíteni. :)

Hozzávalók:

- 2 közepes méretű padlizsán
- 3 darab paradicsom
- 1 fej hagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 8 darab sörkolbász
- só, bors
- 1,5 dl házi paradicsomlé
- 15 dkg száraztészta
- kevés olaj
- petrezselyemzöld
- sajt

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, majd hámozatlanul, hosszában kettévágjuk, jól besózzuk és fél órára félretesszük. Ezután leöblítjük, kinyomkodjuk belőle a vizet majd vágott felükkel lefelé tepsibe fektetjük, és forró sütőben 20 percig elősütjük.

A hagymát és paradicsomot apróra vágjuk (nem szükséges meghámozni, mert nem is fog érződni a héja az ételbe, jól megpuhul).
A hagymát egy kevés olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a karikára vágott kolbász darabkákat, a paradicsomot és az áttört fokhagymát. Sózzuk, borsózzuk, majd lefödve 15-20 percig főzzük.
Az elősütött padlizsánok belsejét egy kanállal kivájjuk majd késsel feldaraboljuk és a hagymás-paradicsomos masszához adjuk, felöntjük a paradicsomlével, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és összeforraljuk.

Sós vízbe kifőzzük a tésztát, leszűrjük és a padlizsános szószba forgatjuk.

Tűzálló edénybe rakosgatjuk a padlizsáncsónakokat, megtöltjük a tésztával, majd 10 percig a sütőbe sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, tetejére sajtot reszelünk, megszórjuk egy kis apróra vágott petrezselyemzölddel, majd visszatesszük a sütőbe pár percig, csak addig amíg a sajt ráolvad.

Még melegen fogyasztjuk.


8 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, ki fogom próbálni!!!

    VálaszTörlés
  2. Nem vagyok nagy barátságban a padlizsánnal, de ez a recept jól hangzik és guszta a képeken is, úgyhogy szívesen megkóstolnám! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. :)
      Szerintem nyugodtan megpróbálhatod, mert nem érződik erősen a padlizsán íze. :)

      Törlés
  3. De guszta! Tésztával még nem jutott eszembe megtölteni, mindig valamilyen rizses vagy gerslis tölteléket teszek bele :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Nekem is ez volt az első alkalom, hogy tésztával töltöttem meg, és igen is ízlett, még a férjemnek is, aki nem nagy tészta párti.;)

      Törlés
  4. Hogy ez milyen jó ötlet:) Cukkinivel is működne:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is gondoltam már a cukkinis változatra, szerintem is finom lehet. :)

      Törlés