2013. október 16., szerda
Húsleves másként + Blogkóstoló 12. forduló
A hétvégén húslevest készítettem egy kicsit másképp, mint ahogy már megszoktuk. Gyorsabban is elkészül, és ami még fontos, hogy a sok zöldség meg hús sem vesz kárba. Én eddig soha nem tettem a tányérba zöldséget vagy húst, csak tésztával szerettem, így ha nem készült boeuf (böf )saláta vagy sóba-főtt, biza megesett, hogy kidobtuk a finom zöldséget, vagy a megmaradt húst. Amikor megláttam Hajniéknál a húsleves eme elkészítési módját, tudtam, hogy hamarosan nálunk is elkészül.
Szombaton amíg rotyogott a leves, egy kicsit leültem a gép elé és nézegettem a blogokat, amikor megláttam, hogy Teller-cake, a blogkóstoló újabb fordulójának háziasszonya, pont Hajniék blogját sorsolta nekem. :) Nagyon megörültem, mert az egyik kedvenc blogom, szinte nap mint ellátogatok hozzájuk, és már sok mindent kipróbáltam tőlük. Sőt, a blogkóstolónak köszönhetően ismertem meg őket pont egy éve. :)
Így ez a leves készítés pont kapóra jött, ez az első forduló, hogy már a sorsolás napján el is készült a kiválasztott étel (akaratom ellenére :P), de ha az időm engedi, akkor készítek majd egy desszertet is.
Hajni, köszönöm az öltelet és sok jó receptet! Teller-cake, neked köszönöm a játékot! :)
Hozzávalók:
- 6 csirke alsócomb
- 3-4 nagyobb szál sárgarépa
- 2-3 szál petrezselyemgyökér
- 1/2 fej zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zöld paprika
- só, őrölt és szemes bors
Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk, mossuk és sós hideg vízbe feltesszük főni. Amikor már fő, leszedjük a habját a tetejéről. Hozzáadjuk a megtisztított hagymát, fűszertojásba zárt borsószemeket, a kicsumázott és kettőbe vágott paprikát, majd takarékon lefödve tovább főzzük.
Közben a zöldségeket megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Amikor a hús megfőtt, kiszedjük a levesből és félretesszük.
A leveshez adjuk a lereszelt zöldséget és puhára főzzük. Ezután kiszedjük a hagymát, paprikát és a fűszertojást.
A húst leszedjük a csontról, falatnyi darabokba vágjuk és visszatesszük levesbe. Pár perc alatt összeforraljuk, utóízesítjük sóval és őrölt borssal.
Tálaláskor tetejére apróra vágott zöldpetrezselymet szórunk.
Címkék:
blogkóstoló,
csirkecomb,
húsleves,
levesek,
petrezselyemgyökér,
petrezselyemzöld,
sárgarépa,
zeller
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
De gyorsak vagytok, már mindenhol kész ételek vanak, még csak most sorsoltak:) finom lehet a húsleves így is, én nagyon ritkán főzök, inkább csak ünnepekre.
VálaszTörlésNekem szerencsém volt most. :) Ha nem Hajniékat kapom, akkor biztos, hogy még váratna magára a bejegyzés. :)
TörlésMilyen jó! Kíváncsi voltam mit választasz tőlünk:-) ügyes vagy, hogy ilyen hamar elkészítetted. Örülök, hogy ízlett nektek. Egészségetekre!
VálaszTörlésNagyon finom volt Hajni! Köszönjük szépen! :) Ha lesz időm, akkor még készítek egy sütit is, több vár az elkészítésre. :)
TörlésNagyon finom levest készítettél, jó választás! :) Így valóban elfogy a zöldség és a leveshús is garantáltan! :)))
VálaszTörlésEzután többször fog így készülni a leves, nagyon ízlett. :)
TörlésNagyon jól választottál és micsoda érzékkel tudtad, hogy honnan kell kóstolnod! ;-) Köszönöm, hogy velem játszol! :)
VálaszTörlésÉn köszönöm a játékot! :)
Törlés