2014. január 10., péntek

Tormás sajttekercsek



Szilveszterkor, a tojáskrémes szendvicsfalatkák mellé, még készítettem pár darab sajttekercset is, így kedvünkre falatozhattunk. Ezek is nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek pár órával fogyasztás előtt, majd tálalásig hideg helyen tárolandók.

Hozzávalók a tormakrémhez:

- 1 tk majonéz
- 1 mk mustár
- 1-2 ek tejföl
- 1-2 tk frissen reszelt torma
- só

Egyéb hozzávalók:

- sajtszeletek
- gépsonka
- piros paprika
- rukkola
- olívabogyó

Elkészítés:

A paprikát hosszúkás csíkokra vágjuk, a sárgarépát megpucoljuk és karikára vágjuk.

A tormakrémhez a hozzávalókat egy tálba simára keverjük, pici sóval izesítjük.

Egy sajtszeletet vékonyan megkenünk tormakrémmel, ráteszünk pár rukolla levelet (vagy salátát, bébispenótot), ráborítunk egy szelet sonkát, majd ezt újra megkenjük vékonyan tormakrémmel. Az egyik, keskenyebb végére teszünk egy csík pirospaprikát, és óvatosan, szorosan feltekerjük. A tekercs két végében fogvájót szúrunk, majd középen kettévágjuk, így pont falatnyi tekercseket kapunk. Olívabogyóval és karikára vágott sárgarépával díszítjük.

5 megjegyzés:

  1. De nagyon jól mutatnak és finomak lehettek!

    VálaszTörlés
  2. Mennyi finomság, jó lett volna nálatok szilveszterezni :-)

    VálaszTörlés
  3. Folytatódik a hidegtál! Szépek, jól mutatnak. Tetszik a tormakrém is külön:)

    VálaszTörlés
  4. de szépek:) Imádom a sajtokat:)

    VálaszTörlés
  5. Ők is nagyon helyeskék, igazi kis partyfalatok! :)

    VálaszTörlés