Hozzávalók:
- 25 dkg rukkola
- 1 érett avokádó
- 1/2 citrom leve
- cherry paradicsom, kb. 3-4 db személyenként
- 12,5 dkg camembert sajt
Hozzávalók az öntethez:
- 2 ek szezámmag
- 1 ek mustár
- 0,5 dl olívaolaj
- 1/2 citrom leve
- csipet tengeri só
Elkészítés:
A rukkolát mossuk meg, csepegtessük le majd konyharuhán szárítsuk meg.
A paradicsomokat megmossuk, szárazra töröljük és félbe vágjuk.
Az avokádót félbe vágjuk, magját eltávolítjuk majd egy karalábévájóval kivájjuk a húsát és meglocsoljuk a fél citrom frissen facsart levével.
A zöldségeket egy nagyobb tálba összekeverjük.
A camember sajtot felkockázzuk, vagy kisebb darabokra tördeljük, így rusztikusabb lesz.
Az öntethez a szezámmagot száraz serpenyőben barnára pirítjuk, de vigyázzunk, hogy nehogy túlpirítsuk, mert akkor keserű lesz.
A mustárt elkavarjuk az olajjal (vékony sugárba adagoljuk hozzá, állandó kevergetés közben), a citromlével és a csipet sóval, majd ha a szezámmag is kihűl, ezt is hozzákeverjük.
A zöldségsalátát tányérokra rendezzük, ráhelyezzük a camembert sajtdarabkákat és meglocsoljuk az öntettel. Jó étvágyat hozzá! :)
Nagyon guszta, meg is jött az étvágyam, pedig a vacsorához még nagyon korán van :-)
VálaszTörlésJó kis saláta recept, tetszik! :)
VálaszTörlés