2014. május 12., hétfő
Zöld smoothie (avokádó, saláta, medvehagyma)
Ez a smoothie még akkor készült, amikor az avokádókrémet készítettem. Nem mondhatnám, hogy a legfinomabb smoothie amit valaha ittam, de egyszer elmegy. A férjem amikor megkóstolta azt mondta hogy olyan fű íze van, aztán már az utolsó kortyoknál mondta hogy elég finom. ;)
Egészségesnek nagyon egészséges ital, csak az ízét egy kicsit szokni kell.
(A valóságban nem ilyen élénk a színe, de ahogy feltöltöm ide, a blogger megváltoztatja a színét.)
Hozzávalók 4,5 dl-hez:
- 1/2 érett avokádó
- 6 saláta levél
- 6 medvehagyma levél
- 1,5 dl görög joghurt
- 0,5 dl tej
- 1 ek citromlé
- 1 tk lenmag
Elkészítés:
Az avokádót vágjuk félbe, magját vegyük ki, majd húsát egy kiskanál segítségével válasszuk el a héjától.
A turmixgép kancsójába öntsük bele a joghurtot, tejet és a frissen facsart citrom levet. Az avokádóval együtt pár másodperc alatt összedolgozzuk, majd adjuk hozzá a saláta leveleket és járassuk a gépet amíg sima pépet kapunk. Végül dobjuk bele a nagyobb darabokba tépett medvehagyma leveleket is, és turmixoljuk össze, míg egy selymes, egynemű italt nem kapunk.
Poharakba töltjük és máris fogyaszthatjuk.
Címkék:
avokádó,
citromlé,
görög joghurt,
joghurt,
lenmag,
medvehagyma,
smoothie,
tej,
zöldsaláta
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Húha, ez aztán különleges lehet! Szuper!
VálaszTörlésPedig pont azt akartam írni, hogy milyen jó élénk színe van... :)
VálaszTörlés