2014. május 3., szombat

Fokhagymakrém házilag + Blogkóstoló 16. forduló


 


Munkahelyi elfoglaltságok miatt szinte sikerült lemaradnom a Blogkóstoló ezen fordulójáról, mivel valahogy az utóbbi időben egyre zsúfoltabbak voltak a napjaim és nem volt időm semmire. Ezért már azon gondolkodtam, hogy írni fogok Veának, a Blogkóstoló legújabb fordulójának háziasszonyának, hogy sajnos nem sikerül készítenem az általa kisorsolt blogról, Ildi Kokkitól. Aztán a férjem a tegnap este mondta, hogy szívesen enne valami jó fokhagymás sültet és akkor jutott eszembe, hogy Ildikónál láttam egy házilag elkészíthető fokhagymakrémet, és ez most pont kapóra jönne. Elkészítése nem igényel sok időt, viszont annál egészségesebb és felhasználása is sok rétű. Így, ha még utolsó percben is, de sikerült teljesítenem a feladatot. :)

Ildikó, köszönjük a fokhagymakrém ötletét, már használtuk is és nagyon finom lett tőle a husi. :)
Vea, neked köszönöm a kisorsolt blogot és sok sikert az összefoglalóhoz! :)

Hozzávalók:

- 1 fej fokhagyma
- 1 púpozott teáskanál só
- 4-5 evőkanál napraforgóolaj

Elkészítés:


A fokhagymát megtisztítjuk és a hibás részeket kivágjuk.

A gerezdeket egy mélyebb edénybe rakjuk, ráöntünk 3 evőkanál napraforgó olajat, majd rászórjuk a sót. Botmixerrel addig turmixoljuk amíg krémes állaga lesz.

Az így kapott krémet egy tiszta, zárható üvegbe szedjük és pár óráig hagyjuk szobahőmérsékleten állni.
Párszor átkeverjük egy tiszta kiskanállal, majd mielőtt a hűtőbe tennénk belekeverünk még 1-2 evőkanál olajat.

Felhasználásig hűtőbe tároljuk.
Ildikó szerint akár 2 hónapig is eláll a hűtőbe.


2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy sikerült teljesítened a "távot" és hoztad ezt a hasznos krémet! :)

    VálaszTörlés
  2. A léc alatt csúsztam be én is :-)

    VálaszTörlés