2014. június 2., hétfő

Kukoricalisztes-epres sütemény




Mostanában mind csak ilyen gyors sütikre futja, és mint most is kiderült, amilyen egyszerűnek tűnnek annál finomabbak. :)
Még a múlt héten keresgéltem a netten egy gyors gyümölcsös sütit, és az első ami kiugrott, Jade kukoricalisztes-gyümölcsös süteménye volt. Nagyon kívánatos volt a képen, így nem is keresgéltem tovább, elmentettem a receptet és a hétvégén meg is sütöttem. Nagyon finom lett, más gyümölccsel is kifogom próbálni. :)

Hozzávalók:

- 17 dkg liszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 11 dkg cukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 tk sütőpor
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 2,4 dl natúr joghurt
- 2 tk vaníliakivonat
- 2 tojás
- 80 ml olaj (nálam napraforgóolaj)

+ 20 dkg eper

Elkészítés:

A liszteket, szódabikarbónát, sütőport, sót és a cukrot, egy tálba elkeverjük.

Egy nagyobb és mélyebb edénybe elkeverjük a tojásokat a joghurttal és olajjal, majd a reszelt citromhéjat és a vaníliát is hozzáadjuk.
Két-három részletbe beleszórjuk a lisztes keveréket, majd egy kézi habverővel pár mozdulattal egynemű masszává kavarjuk. Nem kell túlkavarni!

Egy 25 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát. Tetejét kirakjuk az előzőleg megmosott és leitatott, majd felszeletelt eprekkel.

185 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 35-40 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát!

Sütőből kivéve 10 percet pihentetjük, majd levesszük a tortaforma karimáját és hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálaláskor a tetejét szórjuk meg porcukorral.


4 megjegyzés:

  1. Jól hangzik, és van is itthon kukoricalisztem elfekvőben. Az epret viszont nyersen szeretem legjobban felfalni, így esélyesebb, hogy a hamarosan beérő cseresznyével próbálom ki. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, elfogadnék egy-két szeletet! :)

    VálaszTörlés
  3. Szépséges süteményt sütöttél! Fincsi lehet! :)

    VálaszTörlés