2014. július 10., csütörtök
Banános-cseresznyés jégkrém
Kisütött a nap, jöhet egy kis hűsítő, banános-cseresznyés jégkrém formájába. ;)
Hozzávalók 4 db 75 ml-es formához:
- 1 kisebb érett banán (7 dkg, tisztán mérve)
- 15 dkg kimagozott cseresznye
- 2 ek görög joghurt
- 2 tk méz, vagy ízlés szerint
- 1/2 mk fahéj
Elkészítés:
A hozzávalókat egy magasabb falú edénybe tesszük és botmixerrel pépesítjük.
Megtöltjük a formákat úgy, hogy kb. fél centi szabadon maradjon a tetején, beleillesztjük a pálcikákat és kb. 3 óra alatt megfagyasztjuk.
Ha nincs formánk, akkor kisebb műanyag poharakba is tölthetjük a krémet. Ebben az esetben a pálcikákat, vagy kanalat, csak akkor nyomjuk a formába, amikor a krém már félig megfagyott.
Fogyasztás előtt pár perccel kivesszük a mélyhűtőből a formákat, vizzel megtelt pohárba állítjuk 10-15 másodpercig, így majd könnyen kivehető a jégkrém a formából.
Címkék:
banán,
fahéj,
gép nélküli fagyi,
görög joghurt,
jégkrém,
joghurt,
meggy,
meggy fagylalt
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nekem jöhetne akkor is, ha nem süt a nap :-) De most nálunk is már jó idő van, úgyhogy szívesen elnyalogatnék egyet :-)
VálaszTörlésDe jó ízkombináció! Lányom hogy örülne neki:-) Nem lehet jól lakatni fagyival:-) Na jó, azért mi is segítünk neki a fagyipusztításban...
VálaszTörlésDe jó, hogy nálatok süt a nap! Itt zuhog az eső egész nap! :( Viszont nagyon tetszik ez a jégkrém, biztos finom lehet! :)
VálaszTörlés