2014. július 10., csütörtök

Banános-cseresznyés jégkrém



Kisütött a nap, jöhet egy kis hűsítő, banános-cseresznyés jégkrém formájába. ;)

Hozzávalók 4 db 75 ml-es formához:

- 1 kisebb érett banán (7 dkg, tisztán mérve)
- 15 dkg kimagozott cseresznye
- 2 ek görög joghurt
- 2 tk méz, vagy ízlés szerint
- 1/2 mk fahéj

Elkészítés:

A hozzávalókat egy magasabb falú edénybe tesszük és botmixerrel pépesítjük.
Megtöltjük a formákat úgy, hogy kb. fél centi szabadon maradjon a tetején, beleillesztjük a pálcikákat és kb. 3 óra alatt megfagyasztjuk.

Ha nincs formánk, akkor kisebb műanyag poharakba is tölthetjük a krémet. Ebben az esetben a pálcikákat, vagy kanalat, csak akkor nyomjuk a formába, amikor a krém már félig megfagyott.

Fogyasztás előtt pár perccel kivesszük a mélyhűtőből a formákat, vizzel megtelt pohárba állítjuk 10-15 másodpercig, így majd könnyen kivehető a jégkrém a formából.


3 megjegyzés:

  1. Nekem jöhetne akkor is, ha nem süt a nap :-) De most nálunk is már jó idő van, úgyhogy szívesen elnyalogatnék egyet :-)

    VálaszTörlés
  2. De jó ízkombináció! Lányom hogy örülne neki:-) Nem lehet jól lakatni fagyival:-) Na jó, azért mi is segítünk neki a fagyipusztításban...

    VálaszTörlés
  3. De jó, hogy nálatok süt a nap! Itt zuhog az eső egész nap! :( Viszont nagyon tetszik ez a jégkrém, biztos finom lehet! :)

    VálaszTörlés