2014. július 30., szerda

Ír almás morzsasüti + Szakácsmustra 5. forduló



Második alkalommal veszek részt a szakácsmustra nevezetű játékban, és hoztam nektek ezt a finom almás sütit. :) Ebben a fordulóban FromJuci a háziasszony, ki egy igen szimpatikus és tehetséges ír szakácsot választott ki, kinek konyhájából válogathatunk. Ő nem más mint Donal Skehan, és miután átnéztem a honlapján található recepteket, az ír almás morzsasütire esett a választásom. Finomnak tűnt, és annak is bizonyult, valamint hamar elkészíthető, ami az utóbbi időben igen fontos elem. Nektek is ajánlom kipróbálásra, ha szeretitek az alma-fahéj párost, biztos nem fog csalódást okozni ez a süti sem. :)  

Hozzávalók a tésztához:

- 11 dkg vaj
- 15 dkg barna cukor
- 2 nagy tojás
- 21 dkg liszt
- 1 ek sütőpor
- csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 2 ek tej

+ 30 dkg pucolt és felkockázott alma

Hozzávalók a morzsához:

- 5 dkg vaníliás cukor
- 5 dkg liszt
- 5 dkg hideg vaj

Elkészítés:

A lisztet, sütőport, sót és a fahéjat egy tálba elvegyítjük.

A vajat a barna cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat és kihabosítjuk.
Több részletben beleszórjuk a száraz hozzávalókat, és a tejjel együtt egynemű masszává keverjük. Ezután beleforgatjuk a kockára vágott almát is.

A morzsás réteghez a hozzávalókat kézzel gyorsan összedolgozzuk. NEM kell hogy összeálljon, a lényeg, hogy morzsás maradjon!

Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és belesimítjuk a masszát. Rászórjuk a morzsát és előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!

Sütőből kivéve 10 percet pihentetjük, majd levesszük a tortaforma karimáját és hagyjuk teljesen kihűlni.



3 megjegyzés:

  1. Hűűűűűűűűű, ez mennyire finom lehetett! Szeretem a morzsatetejű sütiket :-))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki! Szeretem az ilyen morzsasütiket! :)

    VálaszTörlés
  3. Hogy almás, már eleve tetszik. Hát még ránézésre!

    VálaszTörlés