2014. október 7., kedd
Avokádós csicseriborsó saláta
Egy egyszerű saláta receptet hoztam ma, amolyan gyorsan összedobható, de mégis kiadós és finom saláta.
Köretként sült húsok mellé tálalva, vagy csak önmagába fogyasztjuk.
Hozzávalók 2 főre:
- 1 csicseriborsó konzerv (240 g nettó)
- 1 paradicsom
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 érett avokádó
- 1 kis lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- 2-3 ek olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A csicseriborsóról öntsük le a levét, majd szűrőbe téve hideg vízzel öblítsük le és hagyjuk lecsepegni.
A paradicsomot és paprikát mossuk meg, töröljük szárazra és vágjuk kisebb kockákra.
A lila hagymát pucoljuk és mossuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre.
Az avokádót vágjuk félbe, magját távolítsuk el, majd a húsát egy evőkanál segítségével válasszuk el a héjától, és vágjuk kockákra. Locsoljuk meg kevés citromlével.
A citromlevet keverjük el az olívaolajjal, ízesítjük sóval, borssal és az áttört fokhagymával.
Egy salátástálba összeforgatjuk a zöldségeket, meglocsoljuk az öntettel, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel és keverjük össze. Kóstoljuk meg és ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.
Hűtőbe tesszük kb. 30 percig, hogy az ízek érjenek össze.
Címkék:
avokádó,
citromlé,
csicseriborsó,
fokhagyma,
gluténmentes,
gluténmentes recept,
paprika,
paradicsom,
petrezselyemzöld,
saláták
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Most csak azt tudom mondani, hogy nagyon jó lenne megkóstolni! Guszta , de sajnos sem az avokádó sem a csicseriborsó ízét nem ismerem.
VálaszTörlésÉva, mindkettőnek az íze elég semleges, de azért az avokádó izét inkább a zöld dióéhoz hasonlítanám, a csicseriborsó íze pedig a dióéhoz hasonló. Én szeretem magába is ,meg ízesíteni is nagyon könnyű, viszont a férjem azt monda az avokádóra, hogy ízetlen. :)
TörlésDe guszta lett! Még sosem ettem csicseriborsót, nem is tudom, hogy milyen íze lehet. De a salátádat nézve finom lehet :-)
VálaszTörlésKöszönöm Katalin! :)
TörlésNekem is ez volt az első találkozásom a csicseriborsóval, de annyira ízlett, hogy a hétvégére újra tervezek belőle valamit. :) Az íze, pedig ahogy Évának is írtam, kellemes, a dióéhoz hasonló.
Fincsi lehet, tetszik! Olyan szép színes lett :)
VálaszTörlésKöszönöm Neked is! :) Én is szeretem, ha szép színes az étel, mintha így finomabb is lenne. :)
Törlés