2015. február 7., szombat

Camembert sajtos csicseriborsó saláta


Amióta megismerkedtünk a csicseriborsóval, elég gyakran kerül terítékre. Most egy könnyed, színes salátába került. Elkészítése gyors. Fogyasztható reggel, délbe vagy este. :D

Hozzávalók a 2 főre:

- 1 csicseriborsó konzerv (240 g nettó)
- 2 marék rukkola
- 1/2 kigyóuborka
- 4-5 koktélparadicsom fejenként
- 1 kis lila hagyma
- kb. 6 dkg camembert sajt
- 1 marék dió
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- 2-3 ek olívaolaj
- só, bors

Elkészítés:

A csicseriborsóról öntsük le a levét, majd szűrőbe téve hideg vízzel öblítsük le és hagyjuk lecsepegni.

A rukkolát mossuk meg, csepegtessük le, majd konyharuhán szárítsuk meg.

A lila hagymát pucoljuk és mossuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre.

Az uborkát pucoljuk meg, majd kockázzuk fel.

A paradicsomokat mossuk meg, majd felezzük, esetleg negyedeljük.

Száraz serpenyőbe pirítsuk meg a diót.

A citromlevet keverjük el az olívaolajjal és ízesítjük sóval, borssal.

Egy salátástálba összeforgatjuk a zöldségeket, meglocsoljuk az öntettel és össze keverjük. Kóstoljuk meg és ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.

Hűtőbe tesszük kb. 30 percig, hogy az ízek érjenek össze.

Tálaláskor ráhelyezzük a camembert sajtdarabkákat és a száraz serpenyőben pirított diót.

1 megjegyzés: