Hozzávalók a 2 főre:
- 1 csicseriborsó konzerv (240 g nettó)
- 2 marék rukkola
- 1/2 kigyóuborka
- 4-5 koktélparadicsom fejenként
- 1 kis lila hagyma
- kb. 6 dkg camembert sajt
- 1 marék dió
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- 2-3 ek olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A csicseriborsóról öntsük le a levét, majd szűrőbe téve hideg vízzel öblítsük le és hagyjuk lecsepegni.
A rukkolát mossuk meg, csepegtessük le, majd konyharuhán szárítsuk meg.
A lila hagymát pucoljuk és mossuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre.
Az uborkát pucoljuk meg, majd kockázzuk fel.
A paradicsomokat mossuk meg, majd felezzük, esetleg negyedeljük.
Száraz serpenyőbe pirítsuk meg a diót.
A citromlevet keverjük el az olívaolajjal és ízesítjük sóval, borssal.
Egy salátástálba összeforgatjuk a zöldségeket, meglocsoljuk az öntettel és össze keverjük. Kóstoljuk meg és ha szükséges még sózzuk, borsozzuk.
Hűtőbe tesszük kb. 30 percig, hogy az ízek érjenek össze.
Tálaláskor ráhelyezzük a camembert sajtdarabkákat és a száraz serpenyőben pirított diót.
De szép tavasziasak már a színek :-)
VálaszTörlés