2015. február 5., csütörtök
Dán fahéjas csiga
Még egy reggeli ötlet a péksüti kedvelőknek, ezúttal gyors fahéjas csigák. :) A recept Stahl Judit Gyors édességek című könyvéből van, és mivel nem kell pihentetni a tésztát, még reggel frissen is elkészíthető. :)
Hozzávalók a tésztához:
- 10 dkg vaj
- 40 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 5 dkg cukor
- 15 dkg natúr joghurt
- 1,5 dl tej
Hozzávalók a töltelékhez:
- 10 dkg porcukor
- 2-3 tk őrölt fahéj
Lekenni tetejét:
- 4 ek habtejszín
- 2 ek barna cukor
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk és kihűtjük.
A tészta szára hozzávalóit egy nagyobb tálba szórjuk és összekeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, tejet és 3 evőkanál kivételével, az olvasztott és kihűtött vajat is.
Összegyúrjuk a tésztát, majd enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a meghagyott 3 evőkanál vajjal és megszórjuk a fahéjas porcukorral.
Hosszabb oldalától szorosan feltekerjük, majd egy vastagabb cérnaszállal 2,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk és lekenjük a cukros tejszínnel.
Előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez nagyon fincsi lehet!
VálaszTörlésA Kiskanálon link party-t tartok és szeretnélek Téged is meghívni! Ha van olyan desszerted, amiről úgy gondolod Valentin-napra ideális lenne, örülnék ha te is csatlakoznál és belinkelnéd pár csodás receptedet !
A részleteket itt találod: http://horsi-orsi.blogspot.com/2015/02/edes-valentin-napi-link-party_4.html
Jaj de gyönyörűek ezek a csigák! Nyuszifül értékelné, ha friss fahéjas csigákat kapna reggelente :)
VálaszTörlés