Edó, köszönjük a receptet! :)
Hozzávalók:
- 20 dkg főtt sárgarépa
- 12,5 apróra vágott ananászkonzerv
- 20 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg durvára vágott dió
- 1 tk vaníliakivonat (Vagy 1 cs. vaníliás cukor)
- 1/2 ek szódabikarbóna
- 1/2 tk fahéj
- 1/2 tk só
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 1,5 dl olaj
Elkészítés:
A főtt répát pürésítjük.
Az ananászt lecsöpögtetjük.
A liszttet elkeverjük a sóval, fahéjjal, szódabikarbónával, kókuszreszelékkel és dióval.
A tojásokat habosra felverjük kb. 5 perc alatt. Tovább verve, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot is, majd a pürésített répát, az olajat és a vaníliát. Beleforgatjuk az ananászdarabkákat, majd a lisztes keveréket is óvatosan beleforgatjuk.
A kapott masszát sütőpapírral bélelt kalácsformába simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 45 per alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!
Ez nagyon finom lehet, hisz az ananászt és a kókuszt szeretem, akkor biztos ízlene :-)
VálaszTörlésÓ, de finom lehet! Tetszik, hogy főtt sárgarépa van benne.
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, biztosan finom is! Tetszik! :)
VálaszTörlés